Játék az unokákkal

2018. 12. 06., cs - 08:31
Zsaru Magazin

Hozd magaddal a nagymamát! És töltsetek el egy kellemes délutánt!

Így szólt a felhívás a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnmegelőzési osztályának kiállításán és interaktív játék programján november 29-én, amire hat fővárosi nagymama jelentkezett az unokájával.

Az időseket és a gyerekeket a veszélyeztetettségük miatt a bűnmegelőzési programok kiemelt célcsoportként kezelik – magyarázta Oláh-Paulon László alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető. – Ennek érdekében folyamatosan tájékoztatjuk őket számos fórumon és rendezvényen.

.

A feladatok előtt a szervezők megmutatták a résztvevőknek, hogy milyen eszközökkel lehet például egy lakást jól felszerelni ahhoz, hogy betörőbiztos legyen. Mennyire fontos például, ha egy ajtó több ponton záródik. A tárlatvezetést és az eszközöket Kavalák János szenior zászlós, a bűnmegelőzési osztály munkatársa mutatta be a játékosoknak. Sokszor felhívta a figyelmet arra, hogy a versenyzők mindent nagyon jól nézzenek meg, és a látottakat jegyezzék meg, mert szükség lesz a feladatok megoldásánál. Az egyikben különböző lakatokat kellett kinyitni az asztalon található kulcsokkal. A gyerekek a nagyik segítségével szinte másodpercek alatt megtalálták, melyik kulcs melyik lakathoz illik.

– Sosem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű a lakathoz párosítani a kulcsokat, persze a nagyi is segített – mondta mosolyogva Lukács Fanni, a játék egyik résztvevője. Ennél az állomásnál a szervezők azt szerették volna szemléltetni, hogy bizony egy lakat a tolvaj előtt sem akadály. A gyerekek és a nagymamáik nagyon élvezték a memóriajáték kérdéseit.

– Nagyon jó érzés volt kipróbálni a motort, és szerencsére jól megfigyeltem, hogy milyen, de nem gondoltam, hogy ez lesz a kérdés – jelentette ki Müller Levente, egy III. kerületi általános iskola 5. osztályos tanulója.

A trükkös kvíz már nemcsak a gyerekeknek, hanem a nagymamáknak is fejtörést okozott. Együtt kellett gondolkodniuk az unokákkal, vajon melyik válasz lesz a helyes.

A délután nagyon jó hangulatban telt, a bűnmegelőzési osztály munkatársai mellett úgynevezett kortárs segítők is jelen voltak, hogy a feladatok hátterét is elmagyarázzák.

KUN


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset a 81-es főúton

Csókakő térségében teljes szélességében lezárták a 81-es számú főutat a rendőrök.