Kézírása buktatta le

2022. 01. 07., p - 11:51
Zsaru Magazin

„Mutasd az írásod, megmondom, ki vagy!” Bár az ügy főszereplője mindent elkövetett, hogy kézírása ne leplezze le, szeptemberi elfogásához mégis túlzott óvatossága vezetett.

Először csak érdeklődni ment be a rendőrségre. Azt szerette volna megtudni, mit tehet, ha adósságbehajtás folyik ellene, de nem tudja, hogy miért. Az esetet úgy adta elő, mintha belekeveredett volna egy hiteltartozás behajtásának kellős közepébe, amiről igazából fogalma sincs. A sztorijához kapóra jött, hogy hét évvel ezelőtt ellopták tőle az iratait, és erről rendőrségi feljelentés is készült.

Radics Benedek főtörzszászlós
Radics Benedek főtörzszászlós

– P. Sándort (72) tanúként hallgattuk ki, miután feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki adataival visszaélve 300 ezer forint hitelt vett fel egy pénzintézettől – ismerteti Radics Benedek főtörzszászlós, a Tiszakécskei Rendőrőrs nyomozója. – Elmondta, hogy korábban az albérlője ellopta az iratait, amiből eljárás is lett, és nem tartja kizártnak, hogy egykori lakója vette fel nevében a hitelt. Megkezdtük az ügy vizsgálatát, és csalás miatt indítottunk nyomozást. Feltűnt, hogy a „sértett” szinte minden dokumentumot nyomtatott betűkkel töltött ki, sőt, nyomtatott betűkkel is írt alá, holott évekkel korábban még minden hivatalos iratot folyóírással töltött ki. Kértünk tőle egy írásmintát, amit „természetesen” nyomtatott betűvel töltött ki, ezért beszereztünk egy korábbi ügyiratot, amin az aláírása szerepelt. Ezt elküldtük az írásszakértőnek a banknál kitöltött szerződésen lévő aláírásával együtt. Ezzel egy időben lekértük az egyik pénzintézetnél vezetett bankszámlakivonatát, amit időközben már megszüntetett. Hamarosan kiderült, hogy az ő számlájára utalták át a pénzt, illetve az írásszakértő is megállapította, hogy a hitelfelvételi szerződésen lévő írás is az övé volt. Hamis tanúzás miatt továbbítottuk az ügyet a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra.

P. Sándort hamis tanúzás bűntettével és a hatóság félrevezetése vétségével gyanúsították meg, szabadlábon védekezik.


RÁDI MÓNIKA
FOTÓ: FRANCZ ILONA, RENDŐRSÉG

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.