Kimentették a konyhából

2017. 10. 26., cs - 17:08
Zsaru Magazin

Akár tragédiába is torkollhatott volna, ha az újpesti zsaruk nem reagálnak gyorsan. Egy járásképtelen, idős hölgyet mentettek ki füsttel teli otthonából. A hívást követő negyedik percben már a lakásban voltak.

Egy Járműtelep utcai társasház lakói tettek bejelentést szeptember 28-án a 112-es központi segélyhívó számon arról, hogy az egyik lakásból füst áramlik ki.

– A hívásfogadó központ 17 óra 11 perckor továbbította a bejelentést, azonnal a helyszínre indultam – idézte fel a történteket Megyesi Norbert főtörzszászlós, a IV. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka. – Duró János törzszászlós, körzeti megbízott és Lukács Anett próbaidős őrmester kollégáim ugyan­akkor értek oda. Már a kapun belépve észleltük, hogy a földszinten sűrű füst gomolyog. Gyorsan felszaladtunk a harmadik emeletre, és hamar megtaláltuk azt az ajtót, ahonnan jöhetett. Bekopogtunk, majd egy idős asszony hangját hallottuk. Elmondta, hogy éppen főzött, és elesett, ezért nem tud felállni, viszont a tűzhelyen van az étel. Miután megnyugtatott minket, hogy biztonságos távolban van a bejárattól, nem esik bántódása, ha betörjük azt. Duró János berúgta az ajtót, és bementünk a lakásba. A hölgy a konyhaajtó mellett ült a földön, az egész lakás füsttel volt teli, a tűzhelyen egy lábasban fekete ételmaradvány szenesedett. Az edényt gyorsan lehúztuk a tűzről, és azonnal szellőztetni kezdtünk. Jó erős kereszthuzatot csináltunk, az asszonyt pedig elsősegélyben részesítettük. Erős fájdalmai voltak, és láttuk, hogy a bal combja deformálódott. Mivel a levegő szépen tisztult, nem mozgattuk őt, hanem hagytuk, hadd üljön tovább a földön, ugyanis alul a legkisebb a füstkoncentráció. Lukács Anett kollégám vette őt a szárnyai alá, és próbálta fájdalmáról elterelni a figyelmét, míg megérkeztek a mentők, és kórházba vitték.

Kiderült, a bajba jutott asszony combnyaktörést szenvedett az eséstől, de ennél nagyobb baj szerencsére nem történt.

KUTLÁN


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontálisan ütköztek Miskolc határában

Teljes útzár mellett tart a helyszínelése annak a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnek, amelyben egy személy- és egy tehergépjármű összeütközött.

 

Lopás miatt keressük

A pesterzsébeti rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.