Kimentették a konyhából

2017. 10. 26., cs - 17:08
Zsaru Magazin

Akár tragédiába is torkollhatott volna, ha az újpesti zsaruk nem reagálnak gyorsan. Egy járásképtelen, idős hölgyet mentettek ki füsttel teli otthonából. A hívást követő negyedik percben már a lakásban voltak.

Egy Járműtelep utcai társasház lakói tettek bejelentést szeptember 28-án a 112-es központi segélyhívó számon arról, hogy az egyik lakásból füst áramlik ki.

– A hívásfogadó központ 17 óra 11 perckor továbbította a bejelentést, azonnal a helyszínre indultam – idézte fel a történteket Megyesi Norbert főtörzszászlós, a IV. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka. – Duró János törzszászlós, körzeti megbízott és Lukács Anett próbaidős őrmester kollégáim ugyan­akkor értek oda. Már a kapun belépve észleltük, hogy a földszinten sűrű füst gomolyog. Gyorsan felszaladtunk a harmadik emeletre, és hamar megtaláltuk azt az ajtót, ahonnan jöhetett. Bekopogtunk, majd egy idős asszony hangját hallottuk. Elmondta, hogy éppen főzött, és elesett, ezért nem tud felállni, viszont a tűzhelyen van az étel. Miután megnyugtatott minket, hogy biztonságos távolban van a bejárattól, nem esik bántódása, ha betörjük azt. Duró János berúgta az ajtót, és bementünk a lakásba. A hölgy a konyhaajtó mellett ült a földön, az egész lakás füsttel volt teli, a tűzhelyen egy lábasban fekete ételmaradvány szenesedett. Az edényt gyorsan lehúztuk a tűzről, és azonnal szellőztetni kezdtünk. Jó erős kereszthuzatot csináltunk, az asszonyt pedig elsősegélyben részesítettük. Erős fájdalmai voltak, és láttuk, hogy a bal combja deformálódott. Mivel a levegő szépen tisztult, nem mozgattuk őt, hanem hagytuk, hadd üljön tovább a földön, ugyanis alul a legkisebb a füstkoncentráció. Lukács Anett kollégám vette őt a szárnyai alá, és próbálta fájdalmáról elterelni a figyelmét, míg megérkeztek a mentők, és kórházba vitték.

Kiderült, a bajba jutott asszony combnyaktörést szenvedett az eséstől, de ennél nagyobb baj szerencsére nem történt.

KUTLÁN


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Telhetetlen ruhatolvaj

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.