Kisegítették az ablakon

2016. 03. 30., sze - 11:06
Zsaru Magazin

Égő lakásból mentettek ki egy 88 éves asszonyt a kaposvári rendőrök. A forró helyzetben a bejárati ajtó nem nyílt ki, a zsaruk találtak más megoldást.

– Az Országos Mentőszolgálat diszpécserétől jött a bejelentés március 23-án 6 óra 30 perckor: füst szivárog egy Kassai utcai társasházi lakásból, egy személy bent tartózkodik, a mentősök azonban nem tudnak bejutni hozzá – tájékoztatott Rákóczi Balázs törzszászlós, kaposmérői körzeti megbízott. – A helyszínre hajtva szembesültünk azzal, hogy az épületet hatalmas, masszív ajtó védi. Ennek az ajtónak a rácsozott ablakán tudtunk pár szót váltani a zavart, kétségbeesett tulajdonossal, aki elmondta, nem képes kinyitni a zárat. Kiadott egy kulcscsomót, hogy próbálkozzunk kívülről, de egyik kulcs sem illett a zárba.

 

Rákóczi Balázs törzszászlós és Németh Dániel törzsőrmester

 

Az ajtó betörése sokáig tartott volna, a zsaruk más eljárást kerestek. A kisablakon betekintve a lakásban a gomolygó füstön keresztül fénypászmát láttak, az idős asszony elmondta, hogy egy rács nélküli, utcafronti ablakon át szűrődik be a világosság. A zsaruk megkeresték az ablakot, alá székekből emelvényt rögtönöztek, majd a redőny félrehajtása után bemásztak a lakásba.

– Az asszonyt a bejárati ajtónál találtuk, az ablakrácson át a mentősök légzőmaszkot és oxigénpalackot adtak be – folytatta Németh Dániel törzsőrmester, járőr. – Miután felhelyeztük a maszkot, karon fogva az ablakhoz kísértük az asszonyt, majd a testi épségére figyelve átemeltük a párkányon, és kiadtuk az utcára a mentősöknek, akik megfigyelésre kórházba szállították.

Az ágyban keletkezett és onnan tovaterjedt tüzet a katasztrófavédelem munkatársai eloltották. Mivel a lakás üressé vált, a zsaruk telefonon felvették a kapcsolatot a nő vidéki rokonával, és tájékoztatták a történtekről.    

SZILÁGYI

FOTÓ: SMRFK, REPRÓ: A. I.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam