Közlekedik a család

2019. 04. 18., cs - 12:47
Zsaru Magazin

Idén is értékes nyeremények várnak a Közlekedik a család vetélkedő országos döntőjén részt vevő húsz családra.

Minden família egy-egy 30 ezer forint értékű üzemanyag-utalványt és értékes ajándékcsomagot kap, ezenkívül a 2–20. helyezett egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést nyer.

A játék fődíja egy Skoda Fabia Ambition személygépkocsi.

Tavaly közel ötszáz család mérte össze elméleti tudását és gyakorlati rátermettségét a verseny megyei selejtezőin. Az országos döntőn a legjobb húsz küzdött az értékes nyereményekért. A szervezők a program népszerűségéből kiindulva hirdették meg 2019-ben is a családokat mozgósító közlekedésbiztonsági versenyt. A játék az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria támogatásával valósul meg. Elsődleges és legfontosabb célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben ráirányítsa a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás közösségnevelő hatására. Az április 13-án indult vetélkedősorozatra az érdeklődők a www.kozlekedikacsalad.hu internetes oldalon már jelentkezhetnek, hogy részt vehessenek az országszerte húsz helyszínen (többnyire megyeszékhelyeken) meghirdetett selejtezőkön.

A közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulóin azonban nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebb oktatási intézményeket is díjazzák. Azok az iskolák, amelyekből a legtöbb diák, illetve családja vesz részt a versenyben, eredménytől függően 500 ezer, 300 ezer vagy 100 ezer forint értékű tan- és sportszerjutalomban részesülnek. Bármely magyarországi lakóhelyű család benevezhet a játékra. Kitétel, hogy legalább az egyik szülőnek rendelkeznie kell érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve 6–17 év közötti gyereket/gyerekeket neveljenek. A közlekedési témájú feladatokból álló megyei versenyek végén egy-egy família juthat az országos döntőbe, amelyet június 22–23-án rendeznek meg két megye, Vas és Zala területén. Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon vagy személyesen a vetélkedő napján a területi (megyei) versenyek helyszínén. Az időpontokról, helyszínekről, a verseny pályázati feltételeiről, valamint annak ütemezéséről bővebb információkat a már megjelölt honlapon olvashatnak az érdeklődők.      
 

TERÜLETI VERSENYEK

A területi versenyeket a fővárosi és a megyei baleset-megelőzési bizottságok bonyolítják le április 13. és június 1. között:

 

Április 13. Szeged
Április 27. Budapest
Május 11. Cegléd, Győr, Miskolc, Békéscsaba
Május 18. Kecskemét, Székesfehérvár,  Szombathely, Tata
Május 25. Jászberény, Pécs, Debrecen, Nyíregyháza
Május 26. Eger, Nyíregyháza
Június 1. Salgótarján, Szekszárd, Veszprém, Zalaegerszeg

Fenyvesi Beáta
Fotó: Fülöp Máté


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.