Közös szolgálat

2019. 11. 13., sze - 11:54
Zsaru Magazin

A Komáromi Vízirendészeti Rendőrőrs 2019 óta újra közös szolgálatot lát el a szlovák vízirendészettel.

Egy-egy járőrpáros ellenőrzi a Duna Szobtól Rajkáig húzódó szakaszának mindkét oldalát. A hajók és személyek okmányait, a vízi járművek műszaki állapotát a szlovák és magyar rendőrök közösen ellen­őrzik. A közös szolgálat feladata többek közt a kereskedelmi hajózóknál a hajózási szabályok betartatása, képesítésekkel, okmányokkal, kötelező felszerelésekkel kapcsolatos előírások ellen­őrzése.

A kedvtelési célú kisgéphajóknál az üzemeltetési feltételek meglétét, a hajózási helymeghatározó (AIS) megfelelő használatát ellenőrzik a zsaruk, továbbá az illegális munkavállalás és hulladéklerakás kiszűrését végzik. Említeni kell még az engedély nélküli fürdőzés és a vízparti horgászat ellenőrzését is. Az eddig eltelt időszakról elmondható, hogy mindkét fél részéről példamutató a hozzáállás, a segítőkészség, és hatékony a feladat-végrehajtás. Ez a feljelentések számában is tükröződik. Általánosságban az a cél, hogy rendkívüli helyzet, bűncselekmény esetén ne csak a megfelelő számot tárcsázzák, hanem ismerjék is azt, aki a telefon másik végén ül, így váljon gördülékennyé a közös munka a mindennapokban.    

B. A.
Fotók: Béres Attila


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.