Közös szolgálat

2019. 11. 13., sze - 11:54
Zsaru Magazin

A Komáromi Vízirendészeti Rendőrőrs 2019 óta újra közös szolgálatot lát el a szlovák vízirendészettel.

Egy-egy járőrpáros ellenőrzi a Duna Szobtól Rajkáig húzódó szakaszának mindkét oldalát. A hajók és személyek okmányait, a vízi járművek műszaki állapotát a szlovák és magyar rendőrök közösen ellen­őrzik. A közös szolgálat feladata többek közt a kereskedelmi hajózóknál a hajózási szabályok betartatása, képesítésekkel, okmányokkal, kötelező felszerelésekkel kapcsolatos előírások ellen­őrzése.

A kedvtelési célú kisgéphajóknál az üzemeltetési feltételek meglétét, a hajózási helymeghatározó (AIS) megfelelő használatát ellenőrzik a zsaruk, továbbá az illegális munkavállalás és hulladéklerakás kiszűrését végzik. Említeni kell még az engedély nélküli fürdőzés és a vízparti horgászat ellenőrzését is. Az eddig eltelt időszakról elmondható, hogy mindkét fél részéről példamutató a hozzáállás, a segítőkészség, és hatékony a feladat-végrehajtás. Ez a feljelentések számában is tükröződik. Általánosságban az a cél, hogy rendkívüli helyzet, bűncselekmény esetén ne csak a megfelelő számot tárcsázzák, hanem ismerjék is azt, aki a telefon másik végén ül, így váljon gördülékennyé a közös munka a mindennapokban.    

B. A.
Fotók: Béres Attila


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 28 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 5 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Határsértő Vaskútnál

A magát szír állampolgárnak valló férfit a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Határsértők Katymárnál

Afgán állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Katymárnál jogellenesen akartak az országba bejutni.

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.