Láthatatlan ellenőrzés

2020. 01. 15., sze - 22:28
Zsaru Magazin

Ha az autósok nem látják a rend­őrt, akkor még inkább lazul az egyébként is törékeny fegyelem az utakon. Pedig, nemcsak csíkos, megkülönböztetett jelzéssel ellátott autókból figyelnek a zsaruk.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának munkatársai megelégelték az utakon tapasztalható egyre gyalázatosabb morált, és úgy döntöttek, a jövőben kamerákkal felszerelt civil autókból is ellenőrzik a közlekedőket. Az ellenőrzés során pedig megbüntetik azokat, akik agresszíven száguldoznak, mennek buszsávban, leállósávban. Akiknek nem számít KRESZ-szabály, piros lámpa, záróvonal, de még az sem, ha nincs vezetői engedélyük, vagy nincsenek nagy barátságban a biztonsági övvel, netán vezetés közben telefonálnak.  A szabályokat semmibe véve tolakodnak, kockáztatnak, azaz irritáló módon vezetnek. Akiknek eredetileg csak december 23-ig kellett volna aggódniuk a civil autós ellenőrzések miatt, a napokban kiderült, hogy az ilyen típusú akciók folytatódnak. A decemberi civil autós ellenőrzések során 240 esetben intézkedtek a rendőrök a fővárosban. A pofátlan autósok azt kérdezik, mikor lesz vége. Csakhogy a rendőrök is ezt kérdezik. Reméljük, egyszer vége lesz. Hogy mikor, az tényleg nem a rendőrökön múlik. T. Z.

fotók: Fülöp Máté

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motorkerékpárt lopott

A dorogi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 22 éves férfival szemben, aki egy teremgarázsból lopott robogót, amit aznap értékesített.