Legharcosabb

2018. 03. 07., sze - 10:48
Zsaru Magazin

Különös tényező játszott szerepet abban, hogy gyermekként hogyan kezdett el sportolni Koncz Viktória törzsőrmester, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) utasbiztonsági osztályának járőrvezetője.

A Fejér megyei Sárosd nagyközségének művelődési házában akkoriban két, egymástól meglehetősen eltérő műfajú elfoglaltság közül lehetett választani: mazsorett vagy kempo tanfolyamra iratkozhattak be a gyerekek.

Utóbbit választotta, azóta se szeri, se száma országos bajnoki címeinek, és két alkalommal világbajnokságon is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

– Apukám ismerte az edzőket, ő vitt le engem és az öcsémet a terembe. A testvérem végül elmaradt az edzésekről, nekem pedig az életem részévé vált ez a harcművészet – mondta a törzsőrmester. – Eleinte hetente kétszer jártam, aztán egyre több edzésem lett. Hamar jöttek a sikerek a versenyeken is. 18 éves koromig edzettem Sárosdon Kordás István és Koncz Gábor kezei alatt. Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban tanultam tovább, úgyhogy Budapesten kellett edzőterem után néznem, és hétvégéken gyakoroltam csak otthon. 2011-ben sikeres vizsgát tettem fekete öv, 1. dan fokozatra. Az első világbajnokságra 2012-ben utaztam Portugáliába. Pusztakezes küzdelemben az első helyet szereztem meg, full kontakt szabályrendszerben ezüst-, földharcban bronzérmet szereztem.

Ebben az évben elvégezte az iskolát is, és a Sárbogárdi Rendőrkapitányságon kezdte meg a szolgálatot járőrként. Két évet töltött a dunántúli járásszékhelyen, ez idő alatt ismét otthon edzett. A közeli Nagylókon saját csapatot is alapított, amely nagy sikerrel működik. A tanítványok közelednek a fekete öv felé, és van köztük olyan is, aki idén negyedszer világbajnokságon fog részt venni. Az egyesület különlegessége, hogy tagságának többsége a gyengébbnek mondott nemet képviseli: itt van a legnagyobb női csapat Magyarországon.

Koncz Viktória törzsőrmester
Koncz Viktória törzsőrmester

– 2014-ben Budapestre, az RRI-re kerültem, de rendszeresen hazajárok a családom és a tanítványaim miatt – folytatta a törzsőrmester. – Próbálok példával, motivációval élenjárni. Hogy tudásomat mindjobban át tudjam adni, 2015-ben fitness-wellness instruktor és személyi edző képesítést szereztem. 2016-ban ismét indulhattam világbajnokságon, ismét Portugáliába vezetett az utam. MMA versenyszámban az első helyet szereztem meg, földharcban a második helyen végeztem. Jelenleg 2. danos mesterként versenyzek és tartok edzéseket, nyáron készülök vizsgát tenni 3. dan övfokozatra.

A törzsőrmester a profik között is kipróbálta magát: Székesfehérváron, a New Generation elnevezésű kempogálán első lett. 2017-ben a TEK BUDO- és Küzdősport Gáláján Combat Grappling versenyszámban szintén aranyérmet szerzett, és a Legharcosabb női versenyzőnek járó különdíjat is elnyerte. A kempo mellett állóképessége fokozására a CrossFit Gemmeopolisban edz Borsós Ferenc irányítása alatt, és kempo aerobikot is oktat. Következő megmérettetése ismét Portugáliába szólítja: március végén a kempo-világbajnokságon mutathatja meg tudását, és tanítványáért is szurkolhat.

 

KUTLÁN EDINA
FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: