Leszerelték

2015. 04. 08., sze - 10:30
Zsaru Magazin

Percek alatt ártalmatlanná tették a BRFK bűnügyi bevetési osztályának munkatársai a balassagyarmati B. Sándort (40), aki egy boltban felesége nyakához kést szorítva azt követelte, hadd beszéljen egy nyomozóval. Azt képzelte, a drogmaffia üldözi.

A Margitszigeten egy sátorban élő házaspár vásárolni tért be a Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út és a Podmaniczky utca sarkánál egy üzletbe március 21-én reggel. Kávét vettek az automatából, amikor a balassagyarmati B. Sándor minden előzmény nélkül bekattant, felkapott egy kést a csemegepultról, és 42 éves felesége torkához szorította. Azt kiabálta, üldözi a drogmaffia, azt követelte a bolt alkalmazottaitól, hívják a rendőrséget. A rémült eladóknak nem kellett könyörögni, maguktól is tárcsázták volna a 112-t.

 

Pár perc alatt a helyszínre értek a terézvárosi járőrök, majd a BRFK bűnügyi bevetési osztályának zsarui is.

 


Balázs István őrnagy: B. Sándor a felesége nyakához szorította a kést

 

– Kérték a férfit, jöjjön ki – ismerteti a dráma részleteit Balázs István őrnagy, a BRFK felderítő főosztálya vizsgálati osztályának főnyomozója. – Nem kellett noszogatni, azt hangoztatta, egy civil ruhás nyomozóval akar beszélni. A bűnügyi bevetési osztály rendőrei azonnal rendelkezésére álltak, próbálták nyugtatni, de egyre csak azt követelte, vigyék be a feleségével együtt egy kapitányságra, ahol vallomást tehet. A kollégák nem ellenkeztek, az egyik járőrautóhoz kísérték B. Sándort, majd amikor beszálláskor a kilincsért nyúlt, kicsavarták kezéből a kést, földre vitték és megbilincselték a férfit.

 

 

 

 

 

 

A zsaruk egy fecskendőt találtak a zsebében. A láthatóan zavart férfit előállították a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra, majd az üggyel együtt átadták a BRFK vizsgálati osztályának.

 

– A lefoglalt fecskendő tartalmát  vegyész szakértő vizsgálja, kábító- vagy bódítószernek minősül-e  – tájékoztat az őrnagy. – B. Sándor kihallgatásán megtagadta a vallomástételt. Felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, a bíróság március 23-án elrendelte előzetes letartóztatását.

FERENTZI

FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ, BRFK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.