Meg kellett bilincselni

2018. 01. 31., sze - 14:03
Zsaru Magazin

Nagykalapács, befőttesüveg és betondarab agresszív használatával próbált a gyanú szerint mobiltelefonokhoz jutni a nyitvatartási időt konvencionális kerékkötőnek tekintő nagykátai nő. Múlt és jelen rendőrei közösen fogták el.

A rendőr, amíg él, rendőr marad – állítja Jandó István ny. alezredes, aki tettekkel igazolta hitvallását január 4-én reggel Nagykátán.

– Egy telefonüzletből futott be riasztás fél hét előtt ahhoz a civil biztonsági szolgálathoz, ahol kivonuló járőrszolgálatot láttam el – mondta el a Nagykátai Rendőrkapitányság korábbi közrendvédelmi osztályvezetője. – A helyszínre egyszerre értem ki az üzlet egyik alkalmazottjával, akivel találtunk egy üres befőttesüveget, valószínűsítettük, hogy azzal próbálta valaki beverni a kirakatot. Az eladó jöttében egy piros kabátos, filigrán nőt látott az üzlet irányából távozni, először gyerekcsínyre gondoltunk. Negyed nyolckor ismét jelzett ugyanennek a boltnak a riasztója, ekkor a helyszínen már komolyabb próbálkozás nyomait találtam. Betondarabbal akarta valaki beverni az üvegportált, de csak a műanyag keretet rongálta meg. Szemtanúk ismét egy vékony, piros kabátos nőről számoltak be, aki elrohant a helyszínről. Keresésére indultam, egy kört leírva a belvárosban, a telefonbolt szomszédságában, egy számítástechnikai szaküzlet előtt álldogálva láttam meg.

Hogy, hogy nem, a komputerbolt üvegtáblája is be volt törve, a kirakatból egy értékes mobilkészülék hibádzott. A kérdőre vont nő eleinte elhárította felelősségét a szilánkjaira bombázott kirakatot és a hiányzó mobilt illetően. Később nyakatekert logika mentén elmondta a nyugalmazott zsarunak, hogy mégis lehet köze az ügyhöz. Sérelmezte, hogy a korai órán nem volt nyitva sem ez a kereskedés, sem a mobilbolt.

Stégner Attila törzszászlós
Stégner Attila törzszászlós

– A helyszínen visszatartott nő egyre erőszakosabban kezdett viselkedni, kiérkező járőrkollégámnak Jandó alezredes segített megbilincselni – folytatta Stégner Attila törzszászlós, nyomozó. – A helybéli V. Kittit (31) összefüggésbe hoztuk egy további, január 4-én reggel elkövetett, a nap folyamán tudomásunkra jutó betöréssel. Mérsékelten lepődtünk meg, amikor egy harmadik mobiltelefonokat forgalmazó üzletből tettek bejelentést. Gyanítjuk, hogy december 9-én éjszaka, a befőttesüveggel és betontömbbel megtámadott üzlet kirakatát szintén V. Kitti zúzta be, akkor egy hátrahagyott nagykalapáccsal. A cselekményeiről zavarosan, ellentmondásosan valló nő szerepét vizsgáljuk a közelmúltban történt, a lakosság kedélyét borzoló egyéb esetekkel kapcsolatban is. Több bejelentés érkezett az utcán járókelőket vegzáló, autókat piszkáló, kerítéseken átugrándozó személyről, aki vélhetően szintén a gyanúsított. Jelenleg lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk ellene eljárást, elmeorvosi szakértőt rendeltünk ki, szabadlábon védekezik.

Szilágyi Attila

Fotó: Manek Attila


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészés miatt kell felelnie

A Csongrád megyei nyomozók őrizetbe vettek egy szerb férfit, aki három koszovói állampolgárnak segített az országhatár jogellenes átlépésében.