Meg kellett bilincselni

2018. 01. 31., sze - 14:03
Zsaru Magazin

Nagykalapács, befőttesüveg és betondarab agresszív használatával próbált a gyanú szerint mobiltelefonokhoz jutni a nyitvatartási időt konvencionális kerékkötőnek tekintő nagykátai nő. Múlt és jelen rendőrei közösen fogták el.

A rendőr, amíg él, rendőr marad – állítja Jandó István ny. alezredes, aki tettekkel igazolta hitvallását január 4-én reggel Nagykátán.

– Egy telefonüzletből futott be riasztás fél hét előtt ahhoz a civil biztonsági szolgálathoz, ahol kivonuló járőrszolgálatot láttam el – mondta el a Nagykátai Rendőrkapitányság korábbi közrendvédelmi osztályvezetője. – A helyszínre egyszerre értem ki az üzlet egyik alkalmazottjával, akivel találtunk egy üres befőttesüveget, valószínűsítettük, hogy azzal próbálta valaki beverni a kirakatot. Az eladó jöttében egy piros kabátos, filigrán nőt látott az üzlet irányából távozni, először gyerekcsínyre gondoltunk. Negyed nyolckor ismét jelzett ugyanennek a boltnak a riasztója, ekkor a helyszínen már komolyabb próbálkozás nyomait találtam. Betondarabbal akarta valaki beverni az üvegportált, de csak a műanyag keretet rongálta meg. Szemtanúk ismét egy vékony, piros kabátos nőről számoltak be, aki elrohant a helyszínről. Keresésére indultam, egy kört leírva a belvárosban, a telefonbolt szomszédságában, egy számítástechnikai szaküzlet előtt álldogálva láttam meg.

Hogy, hogy nem, a komputerbolt üvegtáblája is be volt törve, a kirakatból egy értékes mobilkészülék hibádzott. A kérdőre vont nő eleinte elhárította felelősségét a szilánkjaira bombázott kirakatot és a hiányzó mobilt illetően. Később nyakatekert logika mentén elmondta a nyugalmazott zsarunak, hogy mégis lehet köze az ügyhöz. Sérelmezte, hogy a korai órán nem volt nyitva sem ez a kereskedés, sem a mobilbolt.

Stégner Attila törzszászlós
Stégner Attila törzszászlós

– A helyszínen visszatartott nő egyre erőszakosabban kezdett viselkedni, kiérkező járőrkollégámnak Jandó alezredes segített megbilincselni – folytatta Stégner Attila törzszászlós, nyomozó. – A helybéli V. Kittit (31) összefüggésbe hoztuk egy további, január 4-én reggel elkövetett, a nap folyamán tudomásunkra jutó betöréssel. Mérsékelten lepődtünk meg, amikor egy harmadik mobiltelefonokat forgalmazó üzletből tettek bejelentést. Gyanítjuk, hogy december 9-én éjszaka, a befőttesüveggel és betontömbbel megtámadott üzlet kirakatát szintén V. Kitti zúzta be, akkor egy hátrahagyott nagykalapáccsal. A cselekményeiről zavarosan, ellentmondásosan valló nő szerepét vizsgáljuk a közelmúltban történt, a lakosság kedélyét borzoló egyéb esetekkel kapcsolatban is. Több bejelentés érkezett az utcán járókelőket vegzáló, autókat piszkáló, kerítéseken átugrándozó személyről, aki vélhetően szintén a gyanúsított. Jelenleg lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk ellene eljárást, elmeorvosi szakértőt rendeltünk ki, szabadlábon védekezik.

Szilágyi Attila

Fotó: Manek Attila


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.