Meghiúsított sorozat

2017. 11. 08., sze - 15:31
Zsaru Magazin

A komáromi zsaruk autófeltörés-sorozatot akadályoztak meg. Egy bevásárló­központban szúrtak ki egy férfit és egy nőt, akik két autót már feltörtek, s továbbiakat is terveztek.

Pénzt és iratokat vittek el egy Komáromban feltört autóból október 6-án délután, majd másnap a temetőnél újabb kocsiból loptak el közel 200 ezer forintot.

– Ez utóbbinál a sértett látott két gyanús alakot a jármű mellett, akikről személyleírást adott a zsaruknak. A férfi neonzöld díszítésű cipőt viselt, az információt továbbítottuk a járőröknek is – tájékoztat Vaczula Zoltán őrnagy, a Komáromi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

.
Vaczula Zoltán őrnagy

– Éppen Nagyigmándról jöttünk vissza pihenőre, amikor hallottuk a rádióforgalmazást a gépkocsifeltörésről és a két elkövetőről – veszi át a szót Németh Tibor százados, őr- és járőrszolgálati alosztályvezető. – Megbeszéltük a kollégámmal, Dancs József főtörzsőrmester, baleseti helyszínelővel, hogy a pihenőnk előtt még körülnézünk, hátha meglátjuk őket. Elgurultunk a vas­útállomásra és a buszvégállomásra, majd a temető közelében az egyik nagyáruházat meglátva úgy döntöttünk, bemegyünk, hátha ott akarják elkölteni a pénzt.

.
Dancs József főtörzsőrmester és Németh Tibor százados

– Jó volt a megérzés, a csomagmegőrzőnél kiszúrtam az említett cipő tulajdonosát – folytatja a bal­eseti helyszínelő. – Épp a vásárolt márkás cipőket rakták be a megőrzőbe. Amikor igazoltattuk őket, közölték, szlovák állampolgárok, megmondták a nevüket, de nem volt igazolványuk. Végül a férfi mutatott egy vezetői engedélyt, amin viszont egy nála sokkal idősebb férfi fotója volt, s a születési dátumát sem tudta. A zsebéből előkerült 74 ezer forint, többségében húszezres címletekben, akárcsak a sértettől ellopott összegnél. Később elmondták, hogy a városban béreltek egy apartmant.

Az ott tartott házkutatáson kiderült, a bediktált nevek hamisak voltak, és a pár valódi neve Julius N. (42) és Krisztina Cs. (33).

– Elmondásuk szerint tíz napot akartak Komáromban tölteni, s ez idő alatt mindennap feltörtek volna legalább egy gépkocsit – mondja Vaczula Zoltán. – Ehhez akár ablaktörőt is bevetettek volna, amit lefoglaltunk. Emellett a kollégák találtak egy mobiltelefont, amit Vácon loptak el egy gépkocsiból. Az ügyek egyesítése folyamatban van. Az asszony elismerte a két komáromi bűncselekmény elkövetését, párja nem tett vallomást. Az áruház biztonsági őrét is kihallgattuk, aki emlékezett a szlovák párra, s elmondta, előző nap is márkás cipőket vásároltak.

Kétrendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás, a bíróság október 11-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.


FERENTZI TÜNDE
FOTÓ: SZABÓ LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pozitív lett a drogtesztje

A rendőrök elfogtak egy 31 éves mosonmagyaróvári férfit, akinek az autójában és a ruházatában is kábítószergyanús anyagokat találtak.

 

Kerékpáros vesztettet életét

Téglás közelében egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette.