Mektások versenye

2020. 09. 23., sze - 13:41
Zsaru Magazin

A z Országos Rend­őr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság augusztus 25–26-án Szolnokon rendezte meg a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek (MEKTA) VI. Országos Versenyét, melyen 15 csapat mérte össze tudását.

A versenyen nagyon feszített volt a tempó. A kombinált számok végrehajtása során a csapatok számot adtak felkészültségükről, többek közt intézkedéstaktikai, személyvédelmi, vezetéstechnikai feladatokban, akadálypályával nehezített versenyen. A pályákat úgy állították össze, hogy bizonyos elméleti feladványokat meg kellett oldani ahhoz, hogy a későbbiekben például a lövészeti feladatokat végre tudják hajtani. A cél idén is az volt, hogy felmérjék az ország speciális egységeinek tudását.

A versenyt immár negyedik alkalommal a Körös közterületi támogató alosztály (Békés Megyei Rendőr-főkapitányság) csapata nyerte meg. Második a Hírös közterületi támogató alosztály (Bács-Kiskun Megyei Rend­őr-főkapitányság) alakulata lett, míg a harmadik helyen a Cívis közterületi támogató alosztály (Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság) végzett. Egyéni és csapat-különdíjazásban Békés és Nógrád megye legjobbjai részesültek.


M. GY.
Fotók: Fülöp Máté


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elbuszozott – felismeri?

Elkötött egy távolsági buszt a gyanú szerint a felvételen látható férfi. Segítsen azonosítani!