Mexikóból irányított

2017. 08. 02., sze - 10:57
Zsaru Magazin

Egy férfi kereste meg a heves megyei rendőröket, miután a Földhivataltól kapott értesítés szerint hozzávetőleg 300 millió forint értékben ajándékozott ingatlanokat apjának. Állítja: soha nem látta el kézjegyével a szóban forgó szerződést.

 

Kétszer tett feljelentést a sértett, először 15 ingatlan kapcsán 2016. januárban, majd 13 ingatlan vonatkozásában 2016 októberében.

 

b

 

– Az ingatlanok főként művelésbe vont területeket, szőlőket, erdőket és szántókat foglaltak magukba – mondta Benedek Ferenc alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának kiemelt főnyomozója.

A hatósági értesítés, továbbá földhivatali bejegyzés szerint a sértett nevéről lekerültek az érintett területek, mivel azt édesapjának elajándékozta.

– A nyomozásban beszereztük az előzményiratokat, melyekből kiderült, hogy 1998-ban az egri Drahos Péter (69) 78 ingatlant adott el fiának – folytatta az alezredes. – A megállapodás szerint a vételárat részletekben kellett teljesítenie. Később az adásvételi szerződést módosították, mivel a fiú késett a fizetéssel. Az a jelenlegi adatokból nem derül ki, hogy a teljes összeget lerótta-e, viszont tudjuk, hogy minden a nevére került. Drahos Pétert az ügyben nem tudjuk kihallgatni, mivel nemzetközi elfogatóparancs alapján körözés alatt áll. Az Egri Városi Bíróság 2013-ban csalás miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A férfi a végrehajtás elől külföldre szökött, tudomásunk szerint Mexikóban bujkál. Azt tudjuk, hogy az ajándékozási szerződés a miskolci O. Gábor (51) ügyvéd ellenjegyzése mellett készült.

 

c

 

– A hivatalos ügyekben Drahos Péter megbízásával élettársa, az egri K. Beáta (47) járt el. Az írásszakértői vélemény szerint a szerződésen Drahos Péter aláírása eredeti, viszont a sértett, az „ajándékozó” aláírását hamisították. A nyomozás olyan szakaszba lépett, hogy július 4-én 6 órakor az ügyvéd miskolci otthonában, illetve az egri élettársnál egyszerre tartottunk házkutatást. Tömérdek dokumentumot foglaltunk le a bizonyítás érdekében. K. Beáta a csalás tekintetében bűnsegéd, míg O. Gábor tettesként minősíthető. A szálakat a háttérből irányító Drahos felbujtói magatartást tanúsított. Az ügyvédet és az élettársat elfogtuk, mindketten arra hivatkoznak, hogy a korábbi adásvételi szerződés csupán színlelt dokumentum. A nőnél tartott házkutatás alkalmával meg­állapítottuk, hogy vadászfegyveré­nek tartási körülményei szabálytalanok, ezért ellene szabálysértési feljelentést is teszünk – összegzett az alezredes.

 

d

 

K. Beátát és O. Gábort csalás kísérlete bűntettének és 123 rendbeli közokirat-hamisítás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a hevesi rendőrök. A bíróság július 6-án elrendelte előzetes letartóztatásukat.

FENYVESI BEÁTA

FOTÓ: ERDEI MIHÁLY, RENDŐRSÉG

 

Körözik

a

Drahos Péter ellen csalás bűntette miatt jogerősen kiszabott letöltendő börtönbüntetés okán továbbra is nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Személyleírás: 190 cm magas, vékony testalkatú, rövid, őszes fekete hajú. Aki a férfit felismeri, tartózkodási helyéről tud, úgy értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es segélyhívó számok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két férfi, egy eset, három bűncselekmény

Engedély nélkül fogott ki halakat két férfi egy tóból, Geszt külterületén. A tó partjáról búzát is loptak, majd egyikük ittasan vezette azt a kisbuszt, amivel a lopott dolgokat szállították. A Sarkadi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.