Mindenre figyelnek

2019. 10. 24., cs - 15:55
Zsaru Magazin

A csomagok ellenőrzése mellett az utazóközönséget is folyamatosan figyelemmel kísérik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozó zsaruk: ezúttal egy napjukat kísértük végig.

A diszkont-légitársaságok megjelenésével, a megnőtt utasszámmal megváltoztak az utazási szokások Magyarországon is. Ma már széleskörűen elérhető a légi közlekedés, hiszen sokkal olcsóbb lett, mint akárcsak 20 évvel ezelőtt. Már a csomagfeladásnál és az útlevél-ellenőrzésnél is megpróbálják kiszűrni a zsaruk az oda nem illő személyeket. Amíg az utas a felszállásra várakozik, a repülőgépek berakodásánál is résen vannak, hogy mindenki a saját bőröndjét kapja meg leszálláskor. Ugyancsak nagy hangsúlyt fektetnek arra, ha valaki véletlenül elveszíti valamilyen értéktárgyát vagy úti okmányát. Az esetleges nyomozás során pedig segítségükre vannak a kamerák, amelyekkel a rendőrök minden zugot beláthatnak. A forró nyom és a jól rögzített felvételek alapján órák alatt szinte mindent kiderítenek, pedig tavaly már csaknem 15 millióan repültek Budapestet érintve. 

 

Kun Mónika
Fotók: Szabó Gabriella


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.