Nyáron két keréken

2018. 07. 04., sze - 14:00
Zsaru Magazin

A Szolnok környéki településeken nyáron sűrűbben jár­őröznek a zsaruk. Kerékpáron róják az utcákat, és a legkisebbekbe is eljutnak, hogy biztonságban legyenek az ott lakók értékei.

Idén nyáron is kerékpáros járőrök vigyázzák a közrendet és a közbiztonságot Újszász és Zagyvarékas utcáin. Június 1-től Bathó Albert törzszászlós, az Újszászi Rendőrőrs szolgálatirányító parancsnoka és Kincses Dávid törzsőrmester, járőrvezető pattannak nyeregbe napról napra. A nyári szezonban naponta végigtekerik a 20–25 kilométeres távot, és többször megállnak, hogy ellen­őrizzék a polgárokat, illetve beszélgessenek velük. A járőrpár biciklin olyan helyekre is eljut, amelyek gépkocsival nehezen megközelíthetők.

– A kerékpáros járőrszolgálat fő célja a lakosság biztonságérzetének javítása, a közrend, a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzése, illetve megakadályozása – vallja Bathó Albert törzszászlós. – Ezeken a településeken ma is inkább közlekedési eszköz a bicikli, mint sportszer. A lakosok tisztelnek, hogy mi is két keréken tekerünk végig az utcákon.

A zsaruk szerint kerékpárral könnyebb ellenőrizni a kertek alatti mozgást, a háztáji gazdaságok terményeire, szerszámaira vadászó tolvajok közlekedési útvonalát. Csökkent is a jogsértések száma, mióta a csibészek is tudják, hogy a bringás zsaruk elől nem menekülhetnek el a dűlőutakon. A kerékpáros szolgálatnak baleset-megelőző jellege is van, a zsaruk járműveinek biztonsági felszelése vagy a sisakja példát mutat a lakosoknak is.

VÉGH ATTILA

FOTÓ: RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az 1-es számú főúton

Bicske térségében egy motorkerékpár, valamint egy gépkocsi ütközött össze, ezért teljes útlezárás van érvényben.

 

Halálos vonatgázolás

Siófok belterületén személyvonat ütött el egy segédmotoros kerékpárt toló férfit.