Nyeregben

2019. 09. 11., sze - 15:02
Zsaru Magazin

A lovas rendőr az állat segítségével olyan területekre is eljut, ahová gyalogszerrel vagy gépkocsival nehezebb lenne. Feltűnik a főváros zöldövezeteiben, parkjaiban, vigyáz a tanyavilágban élőkre, akik különösen kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Óvja a mezőgazdasági területeket vagy az erdőket a termény- és fatolvajoktól, környezetszennyezőktől. Védi a határt, biztosítja a nagyobb sport-, kulturális vagy tömegrendezvényeket, és díszeleg az állami ünnepségeken. Bemutatókat tart, őrzi a magyar lovas hagyományokat.

Mindezért nagyon sokat dolgozik, mert tudja: ezzel a munkával jó lóra tett. Pedig tényleg van munka elég, mert itt nem igaz a mondás: ha ló nincs, szamár is jó. Sajnos nem jó. Itt csak a kitűnően tartott, szakszerűen és okosan felkészített ló teszi jól a dolgát. Aki (bátran mondhatjuk: aki) azért nem feltétlenül annyit dolgozik, mint egy ló, mert a Készenléti ­Rendőrség lovas alosztályának munkatársai nem esnek át a ló túlsó oldalára. Pontosan tudják, mennyit és hogyan kell a lóval dolgozni, hogy – bár négy lába van – mégse botoljon meg soha. És ha a munka, az állat szeretete, na meg a szaktudás összeadódik, akkor a lovas rendőrök nyeregben érezhetik magukat. Díszeleghetnek, vagy üldözhetik a lókötőket.  T. Z.

fotók: Szabó Gabriella


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Deák Jánosra emlékeztek

Az 5 Fegyver Kupa SE a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőterén szervezett lőversenyt a nemrégiben fiatalon elhunyt lőkiképző emlékére.

 

Kábítószergyanús anyagokat birtokoltak

A győri nyomozók két embert fogtak el, mivel a ruházatukból, majd a későbbi kutatás alkalmával a lakóhelyükről is több kábítószergyanús anyag került elő.

 

Keressük őket

A dunakeszi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

 

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Újabb migránscsoport

Tizenöt illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében.