Pindurok a pályán

2018. 06. 06., sze - 11:09
Zsaru Magazin

Cérnavékony hangú szurkolástól zengett a rendőrség Vágóhíd utcai objektuma május 26-án.

Óvodások és kisiskolá­sok mérkőztek meg a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága közös versenyén, a Pindúr-Pandúr Ki Mit Tud országos vetélkedőjén.

Az ország minden tájáról érkeztek a buszok a kiképző központba: közel 1500 gyerek vett részt a versengésben. Volt, aki Szombathelyről, más félezer kilométerrel keletebbről, Milotáról jött, hogy megmutassa a tudását. A gyerekeket óvónőik, tanítóik, településeik körzeti megbízottjai, iskolarendőrei és a baleset-megelőzési előadók kísérték a fővárosba. Felkészítésükben, versenyeztetésükben 113 pedagógus és 73 zsaru vett részt. A nyolcfős csapatokra elméleti és gyakorlati megmérettetés várt: négyen az előbbiben, négyen az utóbbiban járulhattak hozzá az övéik sikeréhez. Az elméleti feladatra vállalkozók az óvodások és az iskolások számára korosztály szerint összeállított KRESZ-tesztlapot és környezetvédelmi totót töltöttek ki, a gyakorlati feladatra jelentkezők kerékpáros ügyességi pályán tekertek végig. A cél egyszerű volt: minél rövidebb idő alatt kellett végighaladni a pályán, lehetőleg hiba nélkül. Mindenki beleadta tudása legjavát, látszott, hogy hosszas és alapos felkészülés után érkeztek a gyerekek a versenyre. A tesztben sorra születtek a helyes megoldások, a biciklisták pedig határozottan kerülgették az akadályokat. A küzdelmek hevében nem maradt éhen senki sem, a szervezők ebéddel vendégeltek meg mindenkit.

Az sem unatkozott, aki arra várt, hogy sorra kerüljön feladatában: csobbanhatott a kiképző központ medencéjében, mászókázhatott, vagy az ugrálóvárban és Sárközi Anita koncertjén ugrabugrálhatott kedvére. A vállalkozó kedvűek tánc- és lufifújó versenyen is kipróbálhatták magukat. Nem kellett üres kézzel hazatérnie annak sem, aki nem csatlakozott a táncosokhoz: minden csapat közlekedési és sportjátékokat, oktatóanyagokat vehetett át. A legjobb hat eredményt elérő óvoda és iskola különdíjat is átvehetett, előbbiek egy kerékpárral és láthatósági mellénnyel, utóbbiak egy csocsóasztallal gazdagodtak.


KUTLÁN EDINA
FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

 

Garázdaság és rongálás

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint 2018 decemberében és 2019 januárjában is garázdálkodott.