Plakett és jutalomfalat

2018. 03. 13., k - 13:37
Zsaru Magazin

Két kutyavezető és hű társuk eredményeit ismerte el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése február 23-án.

A megyei kutyások összevont képzésén két felderítéshez gratuláltak a gazdáknak és az ebeknek egyaránt.

Tarcsa Csaba dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány a kutyavezetőkhöz szólva méltatta négyük eredményeit. Borsos Dávid főtörzsőrmester, a Várpalotai Rendőrkapitányság kutyavezetője és Marshall január 21-én egy balatonfüredi betörés rejtélyét oldották meg. Marshallt a tetthelytől egészen az elkövető lakásáig vitte az orra. Takács Krisztián zászlós, a rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának technikusa és Cézár február 8-án járt sikerrel. Küngösön egy betörés helyszínéről indulva találták meg az ellopott, majd később elrejtett tárgyakat, utána pedig az elkövető kabátját. Később a körzeti megbízott személyismerete segítségével jutottak el a tetteshez.

Takács Krisztián zászlós és Cézár a dandártábornok előtt
Takács Krisztián zászlós és Cézár a dandártábornok előtt

A rendőrfőkapitány a kutyavezetőknek sikereik elismeréséül emlékplakettet adományozott. Pogány Péter ezredes, a főkapitány bűnügyi helyettese a nyomkövetés specialistáinak nyakába emlékérmet akasztott, jutalomfalatként pedig csontot adott. Kétséges ugyan, hogy a négylábú vadócok tisztában voltak-e azzal, hogy mivel érdemelhették ki az ünnepi nyalánkságot, de láthatóan értékelték a gesztust.

 

FENYVESI BEÁTA
FOTÓ: RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 01321/201/2008. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzést.

 

Lassítsanak, ha vasúti átjáró következik!

Vádemelési javaslattal élt az Ózdi Rendőrkapitányság egy putnoki férfival szemben, aki járművének sebességét helytelenül megválasztva a 26-os számú főúton, egy vasúti átjáró sorompó-rúdjának ütközött.

 

Elfogták a garázdákat

A kapuvári járőrök elfogtak két fiatalt, akik megrongáltak egy buszmegállót Gyórón.

 

Baleset történt Nagyhalászban

A rendőrök a baleset helyszínelésének idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat a környező mellékutcákra terelik.