Rajtaütés a hangárban

2015. 04. 15., sze - 11:02
Zsaru Magazin

Több mint 700 autóalkatrészt foglaltak le a zsaruk egy szentendrei hangárban. Eddig hét lopott személygépkocsi darabjait azonosították.

Paintballozott szabad idejében a BRFK egyik nyomozója Szentendrén február 7-én, amikor észrevette, hogy a pálya melletti volt katonai hangárnál egy teherautóból a budakalászi Sz. Ferenc (39) száll ki. Felismerte, tudta, autólopás miatt többször volt már büntetve.

 

– A férfi valamit bepakolt a teherkocsiba, majd elhajtott – mondja Szabó István őrnagy, a BRFK gépjárműbűnözés elleni osztályának vezetője. – A kolléga gyanúsnak találta a körülményeket, ezért benézett a hangárba az ajtóüvegen keresztül. Számos Toyota- és Suzuki-alkatrészt és -karosszériaelemet látott. Lefényképezte őket, és jelentette nekem az esetet. Nyomozni kezdtünk, majd február 18-án hajnalban a hangárban elfogtuk a budakalászi K. Istvánt (35), délelőtt pedig lakhelyén Sz. Ferencet. Az ügyet átadtuk a BRFK felderítő főosztálya II. vizsgálati alosztályának.

 


Szabó István őrnagy: A felderítés során figyeltük a hangárt

 

– A hangárban több mint hétszáz, Toyota és Suzuki személygépkocsihoz tartozó alkatrészt és karosszériaelemet foglaltunk le – veszi át a szót Gyenei Gyula alezredes, az alosztály kiemelt főnyomozója. – Önindítók, motorblokkok, kivágott alvázszámok és összeégett rendszámtáblák hevertek mindenhol. Utóbbiakat az elkövetők megpróbálták megsemmisíteni, de azonosíthatók maradtak. Találtunk egy frissen szétbontott lopott gépkocsit is. Sz. Ferenc budakalászi házának kertjéből további tisztázatlan eredetű Toyota- és Suzuki-alkatrészeket foglaltunk le. Mindkét férfit nagyobb értékre elkövetett orgazdaság bűntettével gyanúsítjuk, a bíróság február 20-án elrendelte előzetes letartóztatásukat.

 


Gyenei Gyula alezredes (guggol) a lefoglalt autórádiókat mutatja

 

A lefoglalt autóalkatrészeket szakértő vizsgálja, eddig hét lopott gépkocsi darabjait azonosította. Március 25-én derült ki, hogy néhány alkatrész két olyan Toyotából származik, melyeket a Budapest XI., Fehérvári útról február 9-én és 11-én éjjel loptak el. A nyomozást a többi alkatrész eredetének vizsgálata mellett folytatják a zsaruk, arra is választ keresnek, hogyan kerültek a lefoglalt holmik a hangárba.    

FERENTZI TÜNDE

FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.