Sikerek Prágában

2018. 05. 09., sze - 09:14
Zsaru Magazin

Két sportág rendőr sportolói is eleget tettek a Cseh Rendőr Sportszövetség meghívásának áprilisban.

Mind az apró, pattogó, mind a nagyobb, tojás alakú labdával játszott sportágak képviselői érmekkel, értékes helyezésekkel értek haza Prágából.

A rendőr asztalitenisz-válogatott Varga Péter dandártábornoknak, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének csapatvezetésével vett részt a tornán, amelyen a magyaroknak a házigazda csehek mellett dán, osztrák és norvég játékosok ellen kellett asztalhoz állniuk. A nők egyéni versenyében Balogh Klaudia őrmester, az Orosházi Rendőrkapitányság járőre az összes mérkőzését megnyerve aranyérmet szerzett, Végh Katalin főtörzsőrmester, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság járőre a negyedik helyen végzett. Párosuk a csapatversenyben az első helyezett lett. A férfi egyesek versenyében Göndös Gábor százados, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója bronzérmet szerzett. Az egyéni harmadik a férfiak csapatversenyében sem maradt érem nélkül: Tóth Sándor őrnaggyal, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozójával, Poór Tibor főtörzsőrmesterrel, a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjával, valamint Korály Tibor törzsőrmesterrel, a Készenléti Rendőrség járőrvezetőjével a dobogó második fokára állhatott fel. A vegyes párosok versenyében a Göndös–Balogh-duó a második, a Poór–Végh-páros a harmadik helyen végzett.

A rendészeti rögbiválogatott
A rendészeti rögbiválogatott

A rendőrökből, büntetés-végrehajtási dolgozókból, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendészeti területének és a katasztrófavédelem munkatársaiból álló, egy rendőrtanulót is magába foglaló rögbiválogatott veretlenül, tornagyőztesként tért haza Prágából. Győzelmük értékét fokozza, hogy a rendkívül fiatal, mindössze 2017 novemberében megalakult csapat a nemzeti válogatottak világranglistáján a 65 hellyel előkelőbb pozíciót elfoglaló Franciaország és a 45 hellyel előbb álló Csehország rendészeti együttesét is legyőzte. A magyarok a címvédő brnói csapat felett ráadásul kétszer is diadalmaskodtak: először a 2×7 perces körmérkőzések során, másodjára a 2×10 percig tartó döntőben is. A csapat felkészülését Debreczeny Dénes alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt fővizsgálója, a Magyar Rögbi Szövetség technikai igazgatója segítette, a delegáció vezetője Hortobágyi Gábor alezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendészeti Szervek Kiképző Központjának sportszervezési és fizikai alkalmasság vizsgáló osztályvezető-helyettese volt.

Az aranyérmes csapat rendőr tagjai: Báló Krisztián őrmester (Csongrád MRFK), Németh Máté törzsőrmester (Bács-Kiskun MRFK), Csiernik János törzsőrmester (Bács-Kiskun MRFK), Számfira Zoltán törzsőrmester (Csongrád MRFK), Dobó Marco őrmester (BRFK), Beke Gábor törzsőrmester (Bács-Kiskun MRFK), Orovecz Csaba őrmester (BRFK), Báló Norbert (Szegedi Rendészeti Szakgimnázium).  


KUTLÁN EDINA
FOTÓ: RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elvette a telefonját

Egy cselekvőképességében korlátozott fiatalember telefonját vette el egy magyarcsanádi fiú. A makói nyomozók a gyanúsítottat előállították és kihallgatták. Vele szemben kifosztás miatt indult eljárás.

 

Garázdaság miatt keressük

Az újlipótvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Garázdaság Gyálon

Egy közlekedési konfliktust követően bántalmazták egymást az érintettek és családtagjaik.