Speciális nap

2019. 10. 09., sze - 15:24
Zsaru Magazin

A Hajdú-Bihar Megyei Cívis közterületi támogató alosztály az ország keleti régiójában, debreceni központtal, a kevésbé mindennapos, speciális képességeket igénylő feladatok végrehajtásából veszi ki részét.

Egy kiképzési napjukat követtük végig.

Az alosztály, képzettségéből adódóan, részt vesz kábítószerrel kapcsolatos bűnözők felkutatásában és elfogásában, személy- és objektumvédelmi feladatok végrehajtásában, veszélyes bűnözők szállításában, jelentős mennyiségű kábítószer, lőszer, lőfegyver és robbanóanyag kíséretében. Bevethetők csapatszolgálati munkákban, valamint az illegális migráció elleni tevékenységekben.

Hogy megfelelhessenek a különleges elvárásoknak, rendszeres képzésekkel, gyakorlatokkal készítik fel magukat a hivatásuk során előforduló szituációkra. Egy képzési napon belül elméleti felkészítés, éles lőgyakorlat távcsöves puskával és maroklőfegyverrel, intézkedéstaktikai szimuláció, egységmozgások elfogó kutyával és épületharcászat ugyanúgy részei a programnak, mint a súlyzós, aerob és crossfit jellegű testedzés.

A rendszeres gyakorlásnak és felkészülésnek hála a Cívis kta magabiztosan tud reagálni a nem kívánt, váratlan eseményekre is.

M. P.

Fotók: marosfalvi péter


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

További kamerákat lopott

A budapesti lakos beismerte, hogy még öt kamerát lopott. Közöttük volt térfigyelő és rendszámfelismerő is.

 

Percek alatt elfogták

A gyanú szerint három személy állapotát kihasználva lopott el értékeket az a férfi, akit a kiérkező kalocsai járőrök percek alatt az utcán fogtak el.

 

Megjelölte az édesburgonyát

Egy miskolci áruház zöldségespultjánál könnyített magán egy férfi, aki közel 160 kilogramm zöldséget tett eladhatatlanná.

 

Drága ízlés

Parfümöket és arckrémet vitt el a gyanú szerint egy váci drogériából a képeken látható nő.