Speciális nap

2019. 10. 09., sze - 15:24
Zsaru Magazin

A Hajdú-Bihar Megyei Cívis közterületi támogató alosztály az ország keleti régiójában, debreceni központtal, a kevésbé mindennapos, speciális képességeket igénylő feladatok végrehajtásából veszi ki részét.

Egy kiképzési napjukat követtük végig.

Az alosztály, képzettségéből adódóan, részt vesz kábítószerrel kapcsolatos bűnözők felkutatásában és elfogásában, személy- és objektumvédelmi feladatok végrehajtásában, veszélyes bűnözők szállításában, jelentős mennyiségű kábítószer, lőszer, lőfegyver és robbanóanyag kíséretében. Bevethetők csapatszolgálati munkákban, valamint az illegális migráció elleni tevékenységekben.

Hogy megfelelhessenek a különleges elvárásoknak, rendszeres képzésekkel, gyakorlatokkal készítik fel magukat a hivatásuk során előforduló szituációkra. Egy képzési napon belül elméleti felkészítés, éles lőgyakorlat távcsöves puskával és maroklőfegyverrel, intézkedéstaktikai szimuláció, egységmozgások elfogó kutyával és épületharcászat ugyanúgy részei a programnak, mint a súlyzós, aerob és crossfit jellegű testedzés.

A rendszeres gyakorlásnak és felkészülésnek hála a Cívis kta magabiztosan tud reagálni a nem kívánt, váratlan eseményekre is.

M. P.

Fotók: marosfalvi péter


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.

 

Meglovasította a buszt

A dunaújvárosi rendőrök pár órán belül elfogták a buszt jogtalanul használót.

 

220 felett fogták el a rendőrök

Egy motoros a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán.