Speciális nap

2019. 10. 09., sze - 15:24
Zsaru Magazin

A Hajdú-Bihar Megyei Cívis közterületi támogató alosztály az ország keleti régiójában, debreceni központtal, a kevésbé mindennapos, speciális képességeket igénylő feladatok végrehajtásából veszi ki részét.

Egy kiképzési napjukat követtük végig.

Az alosztály, képzettségéből adódóan, részt vesz kábítószerrel kapcsolatos bűnözők felkutatásában és elfogásában, személy- és objektumvédelmi feladatok végrehajtásában, veszélyes bűnözők szállításában, jelentős mennyiségű kábítószer, lőszer, lőfegyver és robbanóanyag kíséretében. Bevethetők csapatszolgálati munkákban, valamint az illegális migráció elleni tevékenységekben.

Hogy megfelelhessenek a különleges elvárásoknak, rendszeres képzésekkel, gyakorlatokkal készítik fel magukat a hivatásuk során előforduló szituációkra. Egy képzési napon belül elméleti felkészítés, éles lőgyakorlat távcsöves puskával és maroklőfegyverrel, intézkedéstaktikai szimuláció, egységmozgások elfogó kutyával és épületharcászat ugyanúgy részei a programnak, mint a súlyzós, aerob és crossfit jellegű testedzés.

A rendszeres gyakorlásnak és felkészülésnek hála a Cívis kta magabiztosan tud reagálni a nem kívánt, váratlan eseményekre is.

M. P.

Fotók: marosfalvi péter


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.