Sporttársi tisztelgés

2019. 01. 30., sze - 13:28
Zsaru Magazin

Hagyományossá vált versenyt neveztek át a kollégái a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató osztályának (mekto) tragikus hirtelenséggel elhunyt 39 éves járőrve­zetője, Plajner Ferenc törzszászlós tiszteletére.

A törzszászlós a macedón–görög határ megerősítésére utazott ki az egyik magyar rendőri kontingens tagjaként. Macedóniában sportolás közben vesztette életét 2018. október 18-án. A gyászszertartáson közvetlen parancsnoka, Bihari János alezredes búcsúzott tőle a testület nevében, és méltatta szakmai sikereit, életútját: „Mindannyian megdöbbentünk! Nem tudtuk elhinni a hihetetlent, felfogni a felfoghatatlant, hogy Feri, aki közülünk a legsportosabb, a legerősebb, a legkitartóbb és az előtte álló élettel kapcsolatban az egyik legoptimistább volt, egyik pillanatról a másikra nincs többé.” Kollégái úgy emlékeztek rá, hogy a család, a rendőrség és a sportolás szeretetének hármasa fonta körbe életét.

– Önkéntes szervezés alapján negyedik alkalommal rendezte meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a Kondipark Bajnokságot a Hajdú Rendészetei Sportegyesülettel együttműködve január 26-án – mondta Simon Mariann alezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi alosztályának vezetője.

Simon Mariann alezredes
Simon  Mariann alezredes

A szervezők az idei évtől a törzszászlós tiszteletére Plajner Ferenc Rendészeti BeStrong Kondipark Emlékversenyre keresztelték át a rendezvényt.

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság mekto járőrvezetője minden évben megmérette fizikumát és kitartását a Kondipark Bajnokságon – tette hozzá Simon Mariann alezredes. – Állóképességét tükrözte, hogy egyéniben és csapatban is kiemelkedett a teljesítményével. Ezért ebben az évben úgy gondoltuk, hogy elhunyt kollégánk előtt méltán tisztelgünk azzal, hogy a megmérettetést az ő nevére kereszteljük át. Példát mutatunk akaraterejével és szívósságával a verseny mindenkori indulóinak. A január 26-án tartott bajnokságra elfogadta meghívásunkat a gyászoló család három tagja. A hozzátartozók megköszönték a gesztust, és azt, hogy ápoljuk szeretett családtagjuk emlékét. Köszönetképpen felajánlottak egy medicinlabdát, amit Feri nem sokkal a halála előtt edzéshez vásárolt…

A szervezők felállítottak egy emléktablót a nyíregyházi stadion teniszcsarnokában, a rendezvény helyszínén. A fénykép-összeállítás Plajner Ferenc törzszászlós legkedvesebb sportpillanatait idézi fel, így a résztvevők méltóképpen emlékezhetnek meg szakmai és sportmúltja előtt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pedig egy, a törzszászlós nevével ellátott vándorserleget ajánlott fel az elit kategória győztesének.

plajner ferenc


FENYVESI BEÁTA
FOTÓ: FÜLÖP MÁTÉ, RENDÕRSÉG

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.