Szüret a füveskertben

2015. 04. 02., cs - 13:52
Zsaru Magazin

A rendőrök elfogtak két drogfogyasztót, majd rajtaütöttek a pilisvörösvári Sz. Norberten (22), akitől a gyanú szerint a marihuánát vették. Háza tetőterében két tucat tő cannabist találtak.

Solymáron közúti ellenőrzésre megállították a rendőrök március 13-án 17 óra körül a pomázi C. Ákost (40). Igazoltatásakor furcsán viselkedett, a solymári körzeti megbízottak úgy döntöttek, átvizsgálják a kocsiját és a ruházatát.

– Az intézkedés során a férfi zsebéből kábítószergyanús növényi törmeléket tartalmazó, diónyi csomag került elő – tájékoztatott Orosz János alezredes, a Budaörsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – A kollégáknak elmondta, az alufóliában marihuána van. A kábítószergyorsteszt kimutatta nála a drogfogyasztást. C. Ákost előállították a Pilisvörösvári Rendőrőrsre, és kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. A szabadlábon védekező férfi kihallgatásakor elmondta, kitől vette a drogot. Ladó György főtörzszászlós és Apáti Szabolcs főtörzsőrmester, solymári körzeti megbízottak elmentek Sz. Norbert pilisvörösvári házához, és 19 óra körül a kapunál elfogtak egy távozó vevőt. Nála két gramm növényi anyagot találtak. A pilisszentiváni H. Richárd (19) ellen szintén kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, szabadlábon védekezik. Egy óra múlva a zsaruk viszszamentek a pilisvörösvári házhoz, csengetésükre a házigazda, Sz. Norbert nyitott ajtót. Elfogták, majd házkutatást tartottak az egyedül élő fiatalembernél. A tetőtérben 24 tő zöldellő cannabis magasodott. A botanikus szakértő elsődleges véleménye szerint a lefoglalt növények kábítószernek minősülnek. Digitális mérleget, ventilátort, infralámpákat, prémium tápoldatokat és cannabis termesztéséhez szükséges eszközöket foglaltak le a házban a rendőrök. Sz. Norbertet előállították a budaörsi kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Március 16-án a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított férfi az elmúlt másfél évben drogeladással egészítette ki a zsebpénzét.

 

            KNÁB IMOLA

FOTÓ: VEZDA LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam