Tanévnyitó a rendőrségen

2017. 09. 07., cs - 10:59
Zsaru Magazin

Beültek az iskolapadokba azok a diákok, akik a rendészeti szakgimnáziumok elvégzése után tiszthelyettesként szolgálnak majd a rendőrségen. Az oktatási intézményekben szeptember 1-én tartották az ünnepélyes megnyitókat.

Adyligeten Pozsgai Zsolt dandártábornok, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte azokat a fiatalokat, akik a rendőri pályát választották. Hangsúlyozta: elismert hivatás mellett döntöttek. Kiemelte, először vesznek részt a képzésben gimnáziumi tanulmányaik során sikeres rendészeti szakmai vizsgát tett tanulók, akik így két év helyett másfél év alatt fejezhetik be az iskolát.

Az iskola igazgatója, Sóti Kálmán ezredes megjegyezte, a képzés elvégzéséhez fegyelemre és kitartásra van szükség. Ez a tudás alapozza ugyanis meg, hogy később megfelelően tudják feladataikat ellátni.

Körmenden a felvételt nyert diákokat Töreki Sándor dandártábornok, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte, és hangsúlyozta e sajátos jogviszony felelősségét, kiemelve a rendőrök szerepét a szervezet megítélésében.

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban a tanulókat Balogh János vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte. Beszédében a rendőri szolgálatellátásban várható feladatokat a hivatás sajátosságait és az állománnyal szembeni elvárásokat ismertette a hallgatókkal. Felhívta a tanulók figyelmét arra, hogy jövőbeli hivatásuk gyakorlása során törekedjenek arra, hogy egyszerre feleljenek meg a társadalom pályával szemben támasztott elvárásainak és a rendőrszakmai kötelezettségeknek.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumba felvételt nyert diákoknak Dsupin Ottó dandártábornok, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója gratulált. A tábornok kiemelte: a rendőri munkaviszony egy különleges kötelék, és aki ezt a hivatást választja, a társadalom valamennyi tagját szolgálja.

A képzés rendje az idei tanévtől megváltozott. A duális oktatásban a jövőbeli rendőrségi feladatok végrehajtásában már a másodéves tanulók is részt fognak venni. A gyakorlati képzésüket a későbbi szolgálati helyükön és beosztásukban töltik, ami nagyban hozzájárul a tanintézetben elsajátított elméleti tudás tapasztalati támogatásához.


FERENTZI
FOTÓ: SZABÓ, RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.