Több száz látogató Körmenden

2020. 01. 29., sze - 15:51
Zsaru Magazin

Nyílt napot tartottak január 16-án a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

Több százan érkeztek, és sok kérdést tettek föl a szakoktatásról, de megnézték az épületet és a bemutatókat is.

T eljes körű felvilágosítással készültek a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban a szakoktatásról, a jelentkezés feltételeiről és a hivatásos életpályáról. A nyílt napot Hollósi Gábor ezredes, igazgató nyitotta meg. Elmondta, két-, illetve másfél éves képzésekre lehet jelentkezni. Kiemelte, hogy jól felszerelt épületben tanulhatnak a diákok.

– Tavaly kezdődött a korszerűsítés, megújult a kollégium épülete – mondta Hollósi Gábor ezredes. – A külső szigetelés mellett a nyílászárók cseréje is megtörtént, a tetőre napkollektorok kerültek. Így energetikai szempontból sokat léptünk előre. Az öltözők is megújultak. Idén folytatódik a felújítás.

A sportcsarnok felújítására szintén pályáznak. Ez azért is fontos, mert többek között ott edz a város kiemelt kézilabdacsapata is. Az iskola taktikai szaktantermei, a kül-, illetve beltéri, saját használatú lőterek, a nyelvi és informatikai kabinetek, a sportkomplexum, a sportcsarnok és a Terrorelhárítási Központ akadálypályájának mintájára készült versenypálya segíti az oktatói munkát.

– A szakképzés mellett kiemelkedő a nyelvi képzés is – folytatta az igazgató. – Ennek színvonalát tükrözi, hogy a szakgimnáziumban tanulók közül többen tesznek sikeres nyelvvizsgát az iskolánkban folytatott tanulmányaik során. A szakmai képzés mellett kiemelt figyelmet fordítunk a nevelésre, az évfolyamok, illetve osztályok közötti csapatépítésre is. Célunk, hogy ne csak szakmailag jól felkészített, hanem a rendészeti életformára szocializált fiatal tiszthelyetteseket bocsássunk ki. Fontos számunkra, hogy a tanulók a végzés után szakmai sikereik mentén élmények sorával emlékezzenek vissza iskolájukra. Ezt szem előtt tartva rendszeresen szervezünk részükre szabadidős elfoglaltságot.

Az iskolában tanító szaktanárok mellett az Országos Rendőr-főkapitányságról is érkeztek kollégák, hogy a kérdésekre kimerítő válaszokat tudjanak adni. Ugyanakkor a nyílt napon lehetőség volt arra, hogy az oda látogatók testközelből megismerjék a rendőrségen rendszeresített, újonnan beszerzett fegyvereket és technikai eszközöket. A fiatalok betekinthettek a szakgimnázium tanulóinak mindennapjaiba, részt vehettek a különböző technikai bemutatókon, valamint az iskola fedett szituációs lőterét is megtekinthették. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Körmendi Rendőrkapitányság által kiállított technikai eszközöket bárki kézbe vehette, mindenről körültekintően beszéltek nekik.

Az udvaron a Készenléti Rend­őrség tartott csapatszolgálati bemutatót, meg lehetett nézni a járműveket, az alaki bemutatót, a sportcsarnokban pedig előadást hallgathattak a felvételiről. A sportcsarnokban meglepetésként a járőrök egy megrendezett szituációban intézkedtek. Egy tolvajt fogtak el, aki egy diákot próbált meglopni. Az intézkedés nagy sikert aratott. 

KUN MÓNIKA

FOTÓ: RENDŐRSÉG

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam