Tompították az esést

2018. 10. 31., sze - 14:33
Zsaru Magazin

Fiatal férfi akart véget vetni az életének a X. kerületben, a Pongrácz úti felüljárónál október 12-én dél­előtt.

A környéken járőröző zsaruk autójukkal tompították becsapódását. Így kisebb sérülésekkel megúszta a zuhanást, mint ha a betonra esik.

A Kerepesi úton haladtak a rendőrök, amikor a közlekedési lámpa piros színre váltott. Várakozás közben felpillantottak a vasúti felüljáróra, ahol egy emberalak félreérthetetlenül ugrásra kész testtartást vett fel.

– Néhány pillanat alatt történtek az események – magyarázta Borbás János törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség járőrvezetője. – Utasítottam a társamat, Baksa Dávid törzsőrmestert, hogy azonnal hajtson a felüljáró közvetlen közelébe. A gépkocsivezető az ugrani szándékozó férfi alatt állt meg a szolgálati kisbusszal. Ekkor kipattantam az autóból, és felkiáltottam: „Ne ugorjon!”

Baksa Dávid és Borbás János törzsőrmesterek
Baksa Dávid és Borbás János törzsőrmesterek

A felszólítással egy időben a férfi elernyedt testtel, fejjel előre a mélybe vetette magát hozzávetőleg hat méter magasból. A zuhanás során a gépkocsi oldalát először fejjel, majd vállal érintette, végül pedig a földre zuhant. A férfi eszméleténél volt, de láthatóan bódult állapotban, a járőrök érdemben nem tudtak kommunikálni vele. Teste hirtelen epilepsziás tünetekre emlékeztető rángatózásba kezdett. A füle, az orra és a keze vérzett. A sérültet stabil oldalfekvésbe helyezték a zsaruk, majd a jobb csuklóján erősen lüktető vérzésre nyomókötést tettek. Az ellátás közben az ügyeleten keresztül orvosi segítséget kértek a helyszínre.

A mentő kiérkezésekor az egészségügyisek megkezdték a sérült ellátását, miközben a zsaruk igyekeztek felszámolni a sűrű forgalom okozta járműtorlódást. Később visszajelzésből értesültek arról, hogy a 30 éves budapesti férfi súlyos sérüléseket szenvedett, ezért kórházba vitték. A szolgálati gépkocsi bal oldala behorpadt, a rendőrök úgy gondolják, ez némiképp tompíthatta az eltökélt ember aszfaltra érkezését.

 

FENYVESI BEÁTA
FOTÓ: BÉRES ATTILA


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.