Tompították az esést

2018. 10. 31., sze - 14:33
Zsaru Magazin

Fiatal férfi akart véget vetni az életének a X. kerületben, a Pongrácz úti felüljárónál október 12-én dél­előtt.

A környéken járőröző zsaruk autójukkal tompították becsapódását. Így kisebb sérülésekkel megúszta a zuhanást, mint ha a betonra esik.

A Kerepesi úton haladtak a rendőrök, amikor a közlekedési lámpa piros színre váltott. Várakozás közben felpillantottak a vasúti felüljáróra, ahol egy emberalak félreérthetetlenül ugrásra kész testtartást vett fel.

– Néhány pillanat alatt történtek az események – magyarázta Borbás János törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség járőrvezetője. – Utasítottam a társamat, Baksa Dávid törzsőrmestert, hogy azonnal hajtson a felüljáró közvetlen közelébe. A gépkocsivezető az ugrani szándékozó férfi alatt állt meg a szolgálati kisbusszal. Ekkor kipattantam az autóból, és felkiáltottam: „Ne ugorjon!”

Baksa Dávid és Borbás János törzsőrmesterek
Baksa Dávid és Borbás János törzsőrmesterek

A felszólítással egy időben a férfi elernyedt testtel, fejjel előre a mélybe vetette magát hozzávetőleg hat méter magasból. A zuhanás során a gépkocsi oldalát először fejjel, majd vállal érintette, végül pedig a földre zuhant. A férfi eszméleténél volt, de láthatóan bódult állapotban, a járőrök érdemben nem tudtak kommunikálni vele. Teste hirtelen epilepsziás tünetekre emlékeztető rángatózásba kezdett. A füle, az orra és a keze vérzett. A sérültet stabil oldalfekvésbe helyezték a zsaruk, majd a jobb csuklóján erősen lüktető vérzésre nyomókötést tettek. Az ellátás közben az ügyeleten keresztül orvosi segítséget kértek a helyszínre.

A mentő kiérkezésekor az egészségügyisek megkezdték a sérült ellátását, miközben a zsaruk igyekeztek felszámolni a sűrű forgalom okozta járműtorlódást. Később visszajelzésből értesültek arról, hogy a 30 éves budapesti férfi súlyos sérüléseket szenvedett, ezért kórházba vitték. A szolgálati gépkocsi bal oldala behorpadt, a rendőrök úgy gondolják, ez némiképp tompíthatta az eltökélt ember aszfaltra érkezését.

 

FENYVESI BEÁTA
FOTÓ: BÉRES ATTILA


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy holland állampolgárságú férfi ellen, aki tizenöt iraki állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.