Triatlonban jeleskedtek

2017. 10. 11., sze - 13:25
Zsaru Magazin

Két szombathelyi zsaru közös pontot talált a sportban is, együtt indulnak triatlon- és futóversenyeken. Augusztus 28-án a V4-es országok rendvédelmi szerveinél dolgozóknak rendezett triatlonkupán szerepeltek.

Szerénység, maximális alázat és küzdelem jellemzi a két zsaru hozzáállását a testmozgáshoz. Eredményeik összhangban vannak a befektetett energiával.

– A V4-es triatlont a fővárosban rendezték meg a Budapest Man keretén belül – kezdi Nagy Tibor főtörzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikusa. – Ez egyben olimpiai távú országos bajnokság is, ami 1500 m úszást, 40 km kerékpározást és 10 km futást jelent.

.

Nagy Tibor négy éve csatlakozott az IPA Szombathelyi Szervezetéhez, de a sportimádata korábbról ered.

– A Vasi Vasember triatlonversenyen 2012-ben indultam először. Ez a mérföldkő, itt fertőződtem meg igazán. A kondícióm megvolt, de a gyorsúszás technikáját csak 2011-ben tanultam meg. Végig akartam csinálni a versenyt. Sikerült. Azóta, ha időm engedi, elindulok minden dunántúli triatlon- és futóversenyen – mondja Nagy Tibor.

A versenytárs Király Gábor egy évvel ezelőtt csatlakozott az IPA Szombathelyi Szervezetéhez, majd a triatlonozás sokoldalúsága miatt januártól látogatja rendszeresen az uszodát.

Király Gábor főtörzsőrmester
Király Gábor főtörzsőrmester

– Korábban a súlyzók világa jelentette a sportot, de pár évvel ezelőtt egy vállsérülés miatt abbahagytam a kondizást. Ekkor találtam ki, hogy futó leszek – emlékszik vissza Király Gábor főtörzsőrmester, a Szombathelyi Rendőrkapitányság vizsgálója.

2016 októberében már maratont futott Budapesten.

– Tulajdonképpen bejöttek a számításaim. Tibor viszont egy kicsit eltérített, most már nemcsak a futásra koncentrálok, de a triatlonban ez az erősségem. Júniusban és júliusban teljesítettem a féltávú Ironmant Keszthelyen és Kaposváron. Július végén váltóban indultunk az eXtremeMan teljes távján Nagyatádon, és a Vasi Vasemberen is rajthoz álltunk. Úgy gondolom, mindig saját magunkat kell legyőzni, korábbi eredményeinken javítani – magyarázza a főtörzsőrmester.

Az augusztus újabb versenyzési lehetőséget hozott nekik. Megmérethették erejüket a V4-es országok rendvédelmi dolgozói számára szervezett triatlonkupán.

Nagy Tibor főtörzszászlós
Nagy Tibor főtörzszászlós

– Egyénileg indultunk, de figyelemmel kísértük egymás felkészülését. Triatlonos berkekben tégla- vagy kombi edzésnek hívják azokat, amelyek sportágváltást tartalmaznak, legtöbbször a kerékpárról futásra váltást alkalmazzuk. Az utolsó három hétben kétnaponta edzettünk így. A táplálkozás is mérvadó volt. Fontos, hogy egy héttel a verseny előtt feltöltsük a szervezet szénhidrátraktárait, és egy előre tervezett frissítéssel pótoljuk a verseny során az elégetett kalóriákat és az ásványi anyagokat, főként a sót – tájékoztatott Nagy Tibor.

A V4-es versenyen ezernél is többen indultak, és külön értékelték a rendészetben dolgozókat. Ebbe a kategóriába 116 versenyző tartozott, Nagy Tibor a 33., Király Gábor a 37. helyen végzett.             

FENYVESI BEÁTA

FOTÓ: SZABÓ, RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az 1-es számú főúton

Bicske térségében egy motorkerékpár, valamint egy gépkocsi ütközött össze, ezért teljes útlezárás van érvényben.

 

Halálos vonatgázolás

Siófok belterületén személyvonat ütött el egy segédmotoros kerékpárt toló férfit.