Türelmes átmenet

2018. 04. 11., sze - 14:20
Zsaru Magazin

Valami változóban van. Mintha nemcsak a tavasz bontogatná megfontoltan a rügyeit, hanem az emberi szívek is nyitottabbak lennének.

Százak rokonszenvezve figyelték, amint egy autóbusznyi utas tapssal kísérte – azóta internetes felületeken ezrek osztották meg, és tízezrek illették tetszésükkel – két fiatal zsaru intézkedését. A VII. Kerületi Rendőrkapitányság tiszthelyettesei megtették, amit mindannyian szeretnénk: egész egyszerűen jók voltak.

– Gépkocsizó járőrtevékenységünk közben figyeltünk föl március 27-én délután a Damjanich utca és a Dózsa György út csomópontjában egy idős férfira, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen próbált meg a városmag irányába átkelni – mondta Nádasdi Péter törzsőrmester. – Bottal járt, valószínűtlenül lassan mozgott, már villogott a lámpa, mire talán két métert megtett. Lehetett látni, hogy esélye sincs a zöld jelzés alatt átlábalnia a hatsávos úton. Minden igyekezete ellenére még akkor is a zebrán lesz, amikor az autósoknak szabad utat mutat a berendezés. Nem lehettünk egészen biztosak benne, hogy a járműközlekedés minden résztvevője időben észreveszi az út közepén ballagó idős embert, ezért megelőzésképpen biztosítottuk az áthaladását.

Nádasdi Péter törzsőrmester

Farkas Márk őrmester a járőrautót bekapcsolt fényhíddal keresztbe állította a Hősök tere felé vezető útpályán, majd a járőrök kipattantak a kocsiból. Szép hosszú járgány a Skoda Octavia kombi, de az egész Dózsa György utat mégsem éri keresztbe, ezért Nádasdi törzsőrmester karjelzéssel türelemre intette a Keleti pályaudvar irányába tartó sofőröket, míg járőrtársa átsegítette az öregurat a zebrán. A gesztust egy arra közlekedő dokumentálta, majd elismerésének hangot adva közzétette az interneten.

A helyszínen egy dudaszó nem hallatszott a járművezetők részéről a rövidke kényszermegállítás miatt. Ellenkezőleg, egy menetrend szerinti busz – egyébként általában feszült és kritikus utazóközönsége – tapssal jutalmazta a kiállást. A világhálón is általánosan üdvözölték az intézkedést, rengetegen megfogalmazták: több efféle emberségre, egymás felé fordulásra volna szükség.

SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: MANEK ATTILA, Facebook


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárták a nyomozást

Egy 77 éves férfi lőszereket tartott magánál engedély nélkül Balassagyarmaton.

 

Telefont rabolt

A rendőrök néhány órán belül elfogták azt a fiatalkorút, aki Miskolcon erőszakkal elvette egy gyermek mobiltelefonját.