Türelmes átmenet

2018. 04. 11., sze - 14:20
Zsaru Magazin

Valami változóban van. Mintha nemcsak a tavasz bontogatná megfontoltan a rügyeit, hanem az emberi szívek is nyitottabbak lennének.

Százak rokonszenvezve figyelték, amint egy autóbusznyi utas tapssal kísérte – azóta internetes felületeken ezrek osztották meg, és tízezrek illették tetszésükkel – két fiatal zsaru intézkedését. A VII. Kerületi Rendőrkapitányság tiszthelyettesei megtették, amit mindannyian szeretnénk: egész egyszerűen jók voltak.

– Gépkocsizó járőrtevékenységünk közben figyeltünk föl március 27-én délután a Damjanich utca és a Dózsa György út csomópontjában egy idős férfira, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen próbált meg a városmag irányába átkelni – mondta Nádasdi Péter törzsőrmester. – Bottal járt, valószínűtlenül lassan mozgott, már villogott a lámpa, mire talán két métert megtett. Lehetett látni, hogy esélye sincs a zöld jelzés alatt átlábalnia a hatsávos úton. Minden igyekezete ellenére még akkor is a zebrán lesz, amikor az autósoknak szabad utat mutat a berendezés. Nem lehettünk egészen biztosak benne, hogy a járműközlekedés minden résztvevője időben észreveszi az út közepén ballagó idős embert, ezért megelőzésképpen biztosítottuk az áthaladását.

Nádasdi Péter törzsőrmester

Farkas Márk őrmester a járőrautót bekapcsolt fényhíddal keresztbe állította a Hősök tere felé vezető útpályán, majd a járőrök kipattantak a kocsiból. Szép hosszú járgány a Skoda Octavia kombi, de az egész Dózsa György utat mégsem éri keresztbe, ezért Nádasdi törzsőrmester karjelzéssel türelemre intette a Keleti pályaudvar irányába tartó sofőröket, míg járőrtársa átsegítette az öregurat a zebrán. A gesztust egy arra közlekedő dokumentálta, majd elismerésének hangot adva közzétette az interneten.

A helyszínen egy dudaszó nem hallatszott a járművezetők részéről a rövidke kényszermegállítás miatt. Ellenkezőleg, egy menetrend szerinti busz – egyébként általában feszült és kritikus utazóközönsége – tapssal jutalmazta a kiállást. A világhálón is általánosan üdvözölték az intézkedést, rengetegen megfogalmazták: több efféle emberségre, egymás felé fordulásra volna szükség.

SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: MANEK ATTILA, Facebook


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.