Utolérték az ikreket

2018. 01. 03., sze - 10:11
Zsaru Magazin

Nem a klasszikus forgatókönyv, de igaz: Mikulás-csomag riasztott meg két vásott krampuszt Dunaújvárosban december 11-én délután.

A menekülő páros lebuktatásából és elfogásából aztán kivette a részét szolgálaton kívüli rendőr, néhány atletikus járőrpár és egy precízen idomított keresőkutya is.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói kifejezetten üdvözölték az önálló életre kelt betörőriasztót. Hosszabb ideje keresett, notórius tolvajduó került kezük közé a gravitációnak engedelmeskedő csomagocska által elindított láncreakció folytán.

– A nyomozás eddigi adatai alapján megállapítottuk, hogy egy Szabadság utcai társasház földszinti lakásának ablakát befeszítve szándékozott épp bejutni az ingatlanba a két helybéli férfi. A nyílászáró mechanikus védelmével megbirkóztak, ám a sors beleszólt a cselekmény kimenetelébe: az ablakba kirakott Mikulás-csomag leesett, és a zaj menekülésre késztette az elkövetőket. Az eliszkoló férfiakra a szomszédos utcában felfigyelt egy kollégám, aki utánuk eredt, eközben értesítette a rendőrkapitányságot is a két férfi láthatóan nem tervezett, utcai ruhában kivitelezett, rendőrszemmel minimum érdekesnek tűnő délutáni kocogásáról. Kiérkező egységeink bekapcsolódtak a testmozgásba, rövid üldözés után elfogták az ide-oda loholó ikerpár mindkét tagját – mondta el Müller Klára főhadnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője.

Fodor Szabina főtörzsőrmester és Uno
Fodor Szabina főtörzsőrmester és Uno

A zsaruk azért is tudtak rendkívül gyorsan reagálni, mivel a közelben tartózkodtak, épp a városrészben az utóbbi időben megszaporodó betöréses lopások miatt. A szabadidejében a cselekménybe csöppenő rendőrnek is volt tudomása a Béke városrészben elkövetett bűncselekményekről, ezért lett számára azonnal gyanús a két gálaruhás futó. Az elszámoltatást az sem vitte vakvágányra, amikor az egyik fivér megiramodását azzal magyarázta, hogy a rendőrök felbukkanásakor eszébe jutott egy befizetetlen bírsága, csupán ezért próbált elszaladni előlük. A nyomozók a Béke városrész sprintereit inkább a megrongált ablakú házzal hozták összefüggésbe, gyanújukat tökéletesen alátámasztotta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságról kiérkező nyomkövető kutyás egység. Uno, az aktuálisan kifosztani akart háznál vett nyomoktól magabiztosan vezette Fodor Szabina főtörzsőrmestert, bűnügyi kutyavezetőt az ikerpárhoz.

– Sz. Attila (33) és Sz. Csaba (33) cipőiről nyomatot vettünk, a férfiak további érintettségét más bűnügyekben vizsgáljuk – folytatta Müller Klára főhadnagy. – Az ikerpárt őrizetbe vettük, lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk ellenük eljárást, házi őrizetüket a bíróság december 14-én rendelte el.


Szilágyi Attila
Fotó: André Ildikó, Rendőrség


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Padlástérben bújtak el

Egy nemzetközi gyorsvonaton elbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra négy illegális migráns.

 

157 lefoglalt lámpa

A hatvani rendőrök két férfit hallgattak ki gyanúsítottként lopás és orgazdaság gyanúja miatt.