Vérnyoma leplezte le

2017. 10. 26., cs - 17:16
Zsaru Magazin

Saját vérnyoma vezette el a zsarukat a tetteshez Dunaújvárosban. A hatóságok előtt már sokadjára képbe kerülő férfit legújabb bűncselekményei után néhány perccel fogták el lakótelepi lakásában.

Ezúttal a közúti közlekedésben pusztított a 34 éves férfi, fél óra alatt egy robogót és egy buszmegállót tett tönkre. Tetteinek szemtanúi is voltak, akik időrendi sorrendben visszafelé haladva segítettek a rendőröknek az azonosításban.

– Kevéssel éjfél után egy telefonáló arról számolt be október 1-jére virradóra, hogy látta, amint egy férfi puszta kézzel összetörte egy buszmegálló üvegtábláját a Szórád Márton úton – tájékoztatott Darab Zsolt alezredes, a Dunaújvárosi Rend­őrkapitányság bűnügyi osztályvezető-helyettese. – A bejelentő leírta a dühöngő alak ruháját, és azt is elmondta, az öklét rázva távozott az egyik panelépületbe.

 

A zsaruk csak egy méretes szilánktengert találtak a buszmegálló kerete alatt, no meg vérnyomokat. Követni kezdték az elhullajtott csöppeket, így jutottak el a korábbról általuk már ismert F. Attila hatodik emeleti lakásáig.

A férfi korábban sorozatos rongálásokkal, öncélú, bosszú vezérelte cselekedeteivel irányította magára a zsaruk figyelmét. Házbéli haragosai ajtóinak kulcslyukát ragasztóval tömte be, szomszédjai autóit maró anyagokkal locsolta le. Több esetben felhagyott a megszokott klisékkel: megesett, hogy betört a földszinti műkörmös szalonba, egy ízben pedig saját gyermekét túszul ejtve fogalmazott meg követeléseket a hatóságok felé, ekkor a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el. Kiszámíthatatlan, agresszív viselkedésével, mindenkivel szembeforduló és gátlástalan magatartásával rettegést váltott ki környezetéből.

A férfi az októberi hajnalon úgy tett, mintha házon kívül lenne, csak a sokadik kopogtatásra nyitott ajtót – vérző kézzel. Zavart állapotban volt, ezért a zsaruk megfigyelésre beszállították a kórház pszichiátriájára, reggel állították elő a rendőrkapitányságra. Nem egyedül „érkezett”: két másik bűnének híre vele megközelítőleg egy időben futott be a rendőrségre:

– Bejelentést kaptunk egy összetört robogóról. Az utcán, egy villanypóznához leláncolt motort az éjszaka valaki helybenhagyott, a burkolatait letördelte – folytatta az alezredes. – Itt is akadt egy szemtanú, aki a rongáló testalkatát, ruháját épp olyannak írta le, hogy az F. Attilára illett. A robogó tulajdonosa ismerte a férfit, aki valamiért pikkelhetett rá, egy héttel korábban egy arany karkötőt lopott el tőle. Akkor nem tett feljelentést, most két sérelmét egyszerre tárta fel.

A buszmegálló összetörése miatt rongálás vétségével és garázdaság vétségével, a robogó szétverésének okán rongálás vétségével, a karlánc eltulajdonítása miatt lopás vétségével gyanúsították meg a zsaruk. A bíróság október 3-án elrendelte előzetes letartóztatását.

SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.