Visszaadták a nyugdíját

2017. 08. 16., sze - 12:40
Zsaru Magazin

Három fiú kirabolt egy 95 éves férfit a VIII. kerületben. A postán felvett nyugdíját elvitték, de a józsefvárosi zsaruknak köszönhetően szinte a teljes elorozott összeg megkerült néhány órán belül.

Az idős férfi felvette a nyugdíját a postán, majd hazafele menet betért a boltba néhány apróságért augusztus 11-én délután. Kifelé jövet három fiúba botlott, akik félreálltak, hogy a cekkerével elférjen a járdán. A férfi lassan lépdelve megjegyezte nekik: „Fiúk, ne öregedjetek meg!” Aztán tovább ballagott. A három suhanc összenézett: „Meg kéne táskázni!” Követni kezdték a nyugdíjast. A tervük az volt, hogy kitépik kezéből a gurulós bevásárlótáskát, de erre nem volt idejük, a sértett bement egy Nap utcai házba.

– A fiúk utánasettenkedtek, majd a lépcsőházban felajánlották, hogy segítenek felvinni az emeletre a csomagját – részletezi Nagy Zsolt százados, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság készenléti alosztályvezetője. – Az idős úr hiába mondta nekik, hogy boldogul egyedül is, a fiúk nem tágítottak, felkísérték a második emeletre. A nyugdíjas rosszat sejtett, ezért nem nyitotta ki a lakásajtót, inkább leült a folyosón egy ládára. A fiatalok közben kérdezgették őt, majd az egyikük intett. A férfi azt hitte, végre odébbállnak, ehelyett hátralökték, és átkutatták a táskáját. Amikor a sértett segítségért kiabált, szétfeszítették a száját, majd az emiatt kapálózó férfi kezét és lábát is lefogták. Egyikük átkutatta a zsebeit is. Megtalálták a borítékba tett nyugdíjat és még kétezer forintot, majd elfutottak.

A férfi segélykiáltását meghallotta egyik szomszédja, és hívták a rendőrséget.

A nyugdíjas által adott személyleírás alapján Schmidt Roland főtörzsőrmester, készenléti nyomozó kiszúrta a fiatalokat a térfigyelő kamerák felvételein.

– A 15 és a 16 éves bajai fiút a Diószeghy Sámuel utcában fogták el a BRFK bűnügyi bevetési osztály munkatársai, 12 éves fővárosi társukat pedig a Keleti pályaudvar közelében – folytatja a százados. – Előbbieknél pár száz forintot találtunk csupán, a legfiatalabb gyanúsított zsebében viszont több mint 90 ezer forint lapult. Kihallgatásukon mindhárman beismerték a rablást. Mint kiderült, a két idősebbik a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központból szökött meg aznap. 12 éves társukat, aki szintén gyermekotthonban él, korábbi szökéseik során ismerték meg, hozzá jöttek Budapestre. Pénzt akartak szerezni.

1
Nagy Zsolt százados visszaadta a pénzt

Csoportosan elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük, az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A sértettnek a bűncselekmény másnapján a zsaruk visszaadták a nyugdíját. Nagyon hálás volt nekik, többször megköszönte, hogy gyorsan kézre kerítették a támadóit, és nem kell nélkülöznie a hónapban.


FERENTZI TÜNDE
FOTÓ: ANDRÉ ILDIKÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyolc szír határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Mórahalom közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Kiszombor közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.