Vito kiszagolta

2018. 02. 14., sze - 10:17
Zsaru Magazin

Közel 2500 adagnyi kábítószergyanús anyagot, közte 1608 gramm növényi törmeléket, 791 gramm fehér port és 154 rózsaszínű tablettát találtak a XVIII. kerületi zsaruk egy családi házban január 18-án.

A rendőrök év elején figyeltek fel a helyi K. Lászlóra (50), az a hír járta róla, hogy kábítószer árusításával egészíti ki a jövedelmét.

– Utánajártunk az információnak, amely beigazolódni látszott, így január 18-án délelőtt házkutatási határozattal érkeztünk a férfi házához – mondta Miglécz Patrik főtörzsőrmester, a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. – Nem kellett sokat kutakodni, hogy drogra leljünk: fiókokban, spájzban, a hűtőszekrényben és a fagyasztóban is találtunk kábítószert. Éppen a munkahelyén volt, így csak akkor szerzett tudomást arról, hogy mekkora bajba került, amikor érte mentünk.

A helyszínre érkezett Suszter Ferenc alezredes, a BRFK bűnügyi technikai osztályának kiképző kutyavezetője, kábítószer-kereső belga juhászkutyájával. Vito, a szolgálati eb is közreműködött az eredményes felkutatásban: a kertet és a ház melléképületeit gyorsan körbeszimatolta, bent a házban, az egyik fiókban növényi törmelékre bukkant. Erről hamar kiderült, hogy a szintén a házban lakó helyi B. Attila Péteré (34) volt. A férfi beismerte, hogy aznap reggel fogyasztott is a marihuánából, majd egy részét az íróasztalán felejtette, a többit pedig a fiókban tárolta.

– A szekrények átkutatásakor meglepő dolgot tapasztaltunk: K. László három farmernadrágja 1-1 millió forintot rejtett – folytatta a főtörzsőrmester. – Más helyeken is találtunk pénzt, az épület külső falán lévő villanyóraszekrényben kb. 20 ezer forint lapult. Élünk a gyanúperrel, hogy a szekrényke afféle „becsület­kasszaként” működhetett. Ha K. László nem volt otthon, akkor itt cserélhetett gazdát a kábítószer és ellenértéke. Összesen 4 millió 300 ezer forintot találtunk a házban, azonban, amikor munkahelyéről előállítottuk a férfit, további pénzek kerültek elő. A munkahelyi öltözőszekrényében talált összegekkel együtt több mint 8 millió forintot foglaltunk le.

A zsaruk K. László ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, B. Attila Péter ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást. Előbbi férfi előzetes letartóztatását a bíróság január 21-én rendelte el, utóbbi szabadlábon védekezik.


Kutlán Edina
FOTÓ: SEBESTYÉN, RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szeméremsértő

A berettyóújfalui rendőrök befejezték a nyomozást a 41 éves férfival szemben.

 

Lefoglalt fegyverek

Több lőfegyvert foglalt le egy miskolci férfitól a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen végrehajtott akciójában.