Vito kiszagolta

2018. 02. 14., sze - 10:17
Zsaru Magazin

Közel 2500 adagnyi kábítószergyanús anyagot, közte 1608 gramm növényi törmeléket, 791 gramm fehér port és 154 rózsaszínű tablettát találtak a XVIII. kerületi zsaruk egy családi házban január 18-án.

A rendőrök év elején figyeltek fel a helyi K. Lászlóra (50), az a hír járta róla, hogy kábítószer árusításával egészíti ki a jövedelmét.

– Utánajártunk az információnak, amely beigazolódni látszott, így január 18-án délelőtt házkutatási határozattal érkeztünk a férfi házához – mondta Miglécz Patrik főtörzsőrmester, a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. – Nem kellett sokat kutakodni, hogy drogra leljünk: fiókokban, spájzban, a hűtőszekrényben és a fagyasztóban is találtunk kábítószert. Éppen a munkahelyén volt, így csak akkor szerzett tudomást arról, hogy mekkora bajba került, amikor érte mentünk.

A helyszínre érkezett Suszter Ferenc alezredes, a BRFK bűnügyi technikai osztályának kiképző kutyavezetője, kábítószer-kereső belga juhászkutyájával. Vito, a szolgálati eb is közreműködött az eredményes felkutatásban: a kertet és a ház melléképületeit gyorsan körbeszimatolta, bent a házban, az egyik fiókban növényi törmelékre bukkant. Erről hamar kiderült, hogy a szintén a házban lakó helyi B. Attila Péteré (34) volt. A férfi beismerte, hogy aznap reggel fogyasztott is a marihuánából, majd egy részét az íróasztalán felejtette, a többit pedig a fiókban tárolta.

– A szekrények átkutatásakor meglepő dolgot tapasztaltunk: K. László három farmernadrágja 1-1 millió forintot rejtett – folytatta a főtörzsőrmester. – Más helyeken is találtunk pénzt, az épület külső falán lévő villanyóraszekrényben kb. 20 ezer forint lapult. Élünk a gyanúperrel, hogy a szekrényke afféle „becsület­kasszaként” működhetett. Ha K. László nem volt otthon, akkor itt cserélhetett gazdát a kábítószer és ellenértéke. Összesen 4 millió 300 ezer forintot találtunk a házban, azonban, amikor munkahelyéről előállítottuk a férfit, további pénzek kerültek elő. A munkahelyi öltözőszekrényében talált összegekkel együtt több mint 8 millió forintot foglaltunk le.

A zsaruk K. László ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, B. Attila Péter ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást. Előbbi férfi előzetes letartóztatását a bíróság január 21-én rendelte el, utóbbi szabadlábon védekezik.


Kutlán Edina
FOTÓ: SEBESTYÉN, RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.