Vizslamentés a Dunából

2017. 09. 14., cs - 10:46
Zsaru Magazin

Mokka egy jó kiállású, sötétbarna vizslafiú, aki vízben túlontúl jól oldódik. Vízi zsaruk keresték és mentették meg a nyárvégi Dunában fürdőző, majd a parton szorult helyzetbe kerülő ebet. Épségben visszaadták gazdájának.

Egy kutya eltűnéséről kaptak bejelentést a zsaruk augusztus 31-én reggel az Óbudai-sziget északi spiccéről.

– Az információ szerint az ismerőse több kutyáját szívességből ott sétáltató férfi arra figyelt fel, hogy a gondjaira bízott csapat egyik tagja a folyó felé veszi az irányt, majd beúszik – mondta Kovács Krisztián őrmester, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajóvizsgálója.

A vízi zsaru Jánosik Ágnes őrmesterrel, motorcsónak-vezetővel a Kopaszi-gáti Vízirendészeti Rendőrőrsről indult el a kutya keresésére. Feltételezve, hogy Mokka nem fog árral szemben úszni, a sziget partvonalát követték folyásirányban, és néhány perces kutatás után a déli csücsöknél, közel az Árpád hídhoz meglátták a parti köveken szárítkozó állatot.

– A magas partfal miatt szárazról nem lehetett megközelíteni a kutyát, ő sem tudott volna felugrani, tulajdonképpen csapdába esett, csak a Duna felől lehetett a közelébe menni – folytatta Kovács őrmester. – Partot tűztünk, vigyázva, hogy a sziklák ne tegyenek kárt a hajótestben, egészen a kutya mellé manővereztünk. Szerencsére nem jött nagyobb hajó, aminek a farvize megdobhatta volna a szolgálati motorost, így csak az áramlat okozta sodrásnak kellett a hajócsavar alacsony fordulatszámával ellent tartani. Eleinte bizalmatlan volt, többszöri hívásra sem mutatott hajlandóságot arra, hogy a fedélzetre lépjen. Ki kellett hozzá lépni a kövekre, így sikerült némi noszogatással rábírni az utazásra. A kezdeti ódzkodás után elfogadott bennünket, jól viselte a hajózást. Sétáltatójával felvettük a kapcsolatot, és az óbudai BKV-hajókikötőbe hívtuk, ott adtuk át neki Mokkát.             

                SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: VEZDA LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.