Vizslamentés a Dunából

2017. 09. 14., cs - 10:46
Zsaru Magazin

Mokka egy jó kiállású, sötétbarna vizslafiú, aki vízben túlontúl jól oldódik. Vízi zsaruk keresték és mentették meg a nyárvégi Dunában fürdőző, majd a parton szorult helyzetbe kerülő ebet. Épségben visszaadták gazdájának.

Egy kutya eltűnéséről kaptak bejelentést a zsaruk augusztus 31-én reggel az Óbudai-sziget északi spiccéről.

– Az információ szerint az ismerőse több kutyáját szívességből ott sétáltató férfi arra figyelt fel, hogy a gondjaira bízott csapat egyik tagja a folyó felé veszi az irányt, majd beúszik – mondta Kovács Krisztián őrmester, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajóvizsgálója.

A vízi zsaru Jánosik Ágnes őrmesterrel, motorcsónak-vezetővel a Kopaszi-gáti Vízirendészeti Rendőrőrsről indult el a kutya keresésére. Feltételezve, hogy Mokka nem fog árral szemben úszni, a sziget partvonalát követték folyásirányban, és néhány perces kutatás után a déli csücsöknél, közel az Árpád hídhoz meglátták a parti köveken szárítkozó állatot.

– A magas partfal miatt szárazról nem lehetett megközelíteni a kutyát, ő sem tudott volna felugrani, tulajdonképpen csapdába esett, csak a Duna felől lehetett a közelébe menni – folytatta Kovács őrmester. – Partot tűztünk, vigyázva, hogy a sziklák ne tegyenek kárt a hajótestben, egészen a kutya mellé manővereztünk. Szerencsére nem jött nagyobb hajó, aminek a farvize megdobhatta volna a szolgálati motorost, így csak az áramlat okozta sodrásnak kellett a hajócsavar alacsony fordulatszámával ellent tartani. Eleinte bizalmatlan volt, többszöri hívásra sem mutatott hajlandóságot arra, hogy a fedélzetre lépjen. Ki kellett hozzá lépni a kövekre, így sikerült némi noszogatással rábírni az utazásra. A kezdeti ódzkodás után elfogadott bennünket, jól viselte a hajózást. Sétáltatójával felvettük a kapcsolatot, és az óbudai BKV-hajókikötőbe hívtuk, ott adtuk át neki Mokkát.             

                SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: VEZDA LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontálisan ütköztek Miskolc határában

Teljes útzár mellett tart a helyszínelése annak a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnek, amelyben egy személy- és egy tehergépjármű összeütközött.

 

Lopás miatt keressük

A pesterzsébeti rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.