Légi ellenőrzés

2018. 07. 25., sze - 11:02
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A vízi- és közúti balesetek, bűncselekmények megelőzése érdekében légi ellenőrzést hajtott végre a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A 2018. július 20-án és 21-én végrehajtott ellenőrzés-sorozat érintette a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szabadvizeket, a Tisza tavat, illetve az M3-as autópálya megyei szakaszát. A két napos, helikopterrel is megtámogatott baleset- és bűnmegelőzési célokat szolgáló akció során a rendőrség az ellenőrzések két napja alatt kirívó szabálysértéseket nem tapasztalt, egyben megköszöni minden szabálykövető fürdőző és sofőr példamutatását.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a fürdés tilalmát, vagy az egyéb veszélyes fürdésre alkalmatlan helyeket hazánkban mindenütt „FÜRÖDNI TILOS!” táblával jelzik. Különösen veszélyesek a szabadvizek közül a bányatavak, a hirtelen változó vízmélység és vízhőfok miatt.  Óvatosság szükséges az ismeretlen vizeken is, ugyanis a víz alatti nem látható tárgyak sérülést okozhatnak. Vigyázni kell az erős sodrású folyókban, ahol gyakoriak az örvényképződések, hiszen ezek még a jó úszókra is veszélyt jelentenek. Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.