Összehangolt munka

2018. 08. 10., p - 14:00
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A tiszai vízirendőrök szervezésében mentési gyakorlatot tartottak Tiszafüreden.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrse az Országos Polgárőrszövetség tiszafüredi vízi tagozatával, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság tiszafüredi kirendeltségével és az Országos Mentőszolgálat munkatársaival közösen a vízen bajba jutott személyek és eszközök mentésének gyakorlatát hajtották végre 2018. augusztus 9-én Tiszafüreden, a Holt-Tiszán.

A vízirendőrökkel a Tourist Police programban közös szolgálatot ellátó mentőtiszt hallgatók is aktívan közreműködtek a közös segítségnyújtásban.

A mentési gyakorlatban kettő jet skivel, egy mentőhajóval siettek a bajba jutottak segítségére – akik természetesen csak a gyakorlat kedvéért estek a vízbe - a tiszafüredi helyszínen.  

Ezekre a gyakorlatokra azért van szükség, hogy a segítségnyújtás metódusára a szakemberek minél jobban fel tudjanak készülni, emellett fontos cél még a figyelemfelhívás és a tájékoztatás is.

 

Jelenleg másodfokú hőségriasztás van érvényben.  A nagy meleg miatt egyre többen látogatnak el a vízpartokra, keresik a felüdülést a fürdőhelyeken, szabad strandokon. Épp ezért kérjük, fogadják meg tanácsainkat, amelyekről itt bővebb információt találnak!  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sorra vitték el az autókat

Hét rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsít az Esztergomi Rendőrkapitányság két férfit.

 

Rendőrnap Csongrád megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Dóm Látogatóközpontban tartotta 2019. április 23-án a Rendőrnapot, melyen elismeréseket adtak át.

 

Afgán határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Újabb ellenőrzés a belvárosban

A közrend és közbiztonság fenntartása érdekében folytatódott a Budapesti Rendőr-főkapitányság belvárosi akciósorozata az V., a VI. és a VII. kerületben. A rendőrök úgynevezett kamudrog árusokat is elfogtak.