Új partnerek a Bizottságban

2017. 05. 10., sze - 14:35
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Sajtótájékoztató keretében ismertették a főbb feladatokat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság 2017. május 10-én, Poroszlón tartotta ez évi nyitóértekezletét.

Az eseményt követően Dr. Széchy Zsolt r. ezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese – a Bizottság ez évi soros elnökeként – sajtótájékoztató keretében ismertette az előttünk álló idegenforgalmi szezonhoz kapcsolódó rendőri feladatokat és a Bizottság tervezett, főbb tevékenységeit.

A rendőr ezredes kiemelte, hogy ebben az évben a közlekedésbiztonság és a bűnmegelőzés területén egyre szélesedő együttműködés megteremtése a cél. Ebben új stratégiai partnerként részt vesz a Magyar Autóklub és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács is.  

Elhangzott továbbá, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a turizmussal érintett területek közbiztonságának fokozása, a bűnözés elleni hatékony fellépés, a turisták személy- és vagyonbiztonságának fokozása valamint a rendezvények szükség szerinti biztosítása szerepel a három érintett megyei rendőr-főkapitányság tevékenységének összehangolásával működő Bizottság feladatai között.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ablakot törtek, dohányt loptak

A balassagyarmati rendőrök mintegy nyolc órán belül beazonosították és elfogták a két cserháthalápi férfit.