Közös ellenőrzés a Tisza-tavi térségben

2017. 08. 14., h - 09:22
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A balesetek és bűncselekmények megelőzésére, továbbá az ittas gépjárművezetők kiszűrésére irányult.

Ahogy arról korábban már többször hírt adtunk, a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében a Tisza-tó, illetve vonzáskörzetében működő rendőrkapitányságok tevékenységét hangolja össze.  

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság irányításával a Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod megyei rendőrök is részt vettek a 2017. augusztus 12-én és augusztus 13-án a Tisza-tó térségében tartott ellenőrzésen, melynek legfőbb célja a balesetek és bűncselekmények megelőzése, továbbá az ittas gépjárművezetők kiszűrése volt.

A 33-as számú főúton közlekedőket az úgynevezett „finn-módszerrel” ellenőrizték, melynek lényege, hogy egyszerre, egy időben az útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállították és ellenőrizték annak vezetőit. Amennyiben az alkohol szonda a sofőrnél negatív eredményt jelzett, úgy azonnal tovább haladhatott, míg ellenkező esetben az érintetteket félreállították és velük szemben eljárást kezdeményeztek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Maszkos betörő

A kalocsai rendőrök elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 32 éves helyi férfit.

 

Letörte a vasúti sorompó rúdját

A vásárosnaményi rendőrök várják az ismeretlen kerékpárosnak, valamint azoknak a jelentkezését, akik a baleset körülményeiről információval rendelkeznek.