Baleset-megelőzés az oviban

2019. 03. 10., v - 12:31
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csaknem 150 ovis ismerkedett a közlekedési szabályokkal Domaszéken.

A Kincskereső Óvoda felkérése alapján a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottságának (CSMRFK MBB) munkatársai 2019. március 5-én a közúti közlekedésről és a közlekedési szabályokról beszélgettek a gyermekekkel. A cél az volt, hogy a kicsik közlekedési szabályismeretét és szabálykövető magatartását segítsék.

Az óvodában két héten keresztül tematikus foglalkozásokat tartottak, amelyen részt vettek a rendőrök is. Különösen nagy sikert aratott a valódi rendőrautó bemutatása.

A gyalogos és kerékpáros közlekedés alapismeretein túl, az ovisok figyelmét felhívták a biztonsági gyermekülés és a biztonsági öv használatának fontosságára is.

A gyermekeket az igazi egyenruhások tiszteletbeli rendőrökké fogadták, emellett a legkisebbek ajándékba láthatósági mellényt és fényvisszaverő eszközöket kaptak.

A tájékoztató munka az óvodában folytatódik, hiszen a pedagógusok részére oktatást segítő szemléltető könyvet és kiadványokat adtak át a CSMRFK MBB munkatársai.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.