Bűnmegelőzési táborok Tolnában

2017. 08. 11., p - 10:19
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A bonyhádi és a dombóvári rendőrök táborozó gyerekeknek tartottak interaktív bűnmegelőzési előadásokat.

Bonyhádon 2017. augusztus 7-e és 10-e között a helyi könyvtárban megrendezett nyári táborban Szabó Ferenc Roland törzszászlós DADA oktató bűnmegelőzési előadásokat tartott a nyár veszélyeiről a résztvevő gyerekeknek. A kötetlen beszélgetésen az iskoláskorú gyerekek feltehették kérdéseiket, elmondhatták gondolataikat.

2017. augusztus 3-a és 9-e között a kaposszekcsői nyári táborban a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai játékos vetélkedőt tartottak az alsó tagozatos gyerekeknek. A rendőrök a nyár, illetve a gyerekekre leselkedő veszélyekről és azok megelőzési lehetőségeiről beszélgettek a táborozókkal. Az előadáson a bűnmegelőzési előadók felhívták a gyerekek figyelmét az otthoni és az iskolai magatartási szabályok betartásának szükségességére, valamint a segélyhívószámok használatáról is beszélgettek. A gyermekek kerékpáros ügyességi versenyen vettek részt, bűnmegelőzési TOTÓ-t töltöttek ki és kültéri vizes játékokban vehettek részt.

A jó hangulatú, vidám programokon ügyesen szereplő gyerekeket kisebb ajándékokkal is jutalmazták a rendőrök.

A balesetek megelőzése érdekében elengedhetetlen a fürdőzés szabályainak betartása.

Még tart a nyár, fontos figyelni arra, hogy csak strandon vagy kijelölt fürdőhelyen szabad fürdeni. Felhevült testtel ne ugorunk vízbe! Csak az menjen be a mély vízbe, aki tud úszni, azonban a jól úszóknak is tanácsos az óvatosság.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Barátságból kórház

Baráti összejövetelen, előzetes szóváltást követően bántalmazta ismerősét egy helybeli férfi Sándorfalván. A gyanúsított ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

 

Vádemelési javaslat

Négy napon belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki próbaútra vitt el egy autót, de „elfelejtette” visszavinni.