Hőségben is óvatosan!

2019. 06. 27., cs - 09:53
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság óvatosságra figyelmezteti a közlekedőket.

Napok óta tart a hőség Jász-Nagykun-Szolnok megyében is. Nagy öröm ez azoknak, akik éppen a nyári szabadságukat töltik, esetleg vízparton nyaralnak, de ne feledkezzünk meg a közlekedés résztvevőiről sem. Az erős napsütés, a nagy meleg nagyon sok ember szervezetét megviseli. Csökkenhet a koncentráció, az összpontosítás és tompulhatnak a reflexek. A megszokottnál figyelmetlenebbek és türelmetlenebbek lehetünk. Ez már önmagában sok balesetveszélyes helyzetet teremthet a közlekedésben akár gyalogosként, akár járművezetőként is közlekedünk.

 

Arra kérjük a közúti közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy jobban figyeljenek oda magukra és egymásra is az utakon!

 

A balesetek elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg az alábbi tanácsokat!

 

  • Fontos, hogy felkészülten és kipihenten induljanak útra! Ha fáradtak, tartsanak pihenőt, akár többször is az út során! Mozgassák át végtagjaikat, és frissítsék fel magukat légkondícionált helyiségekben!

 

  • A napon álló gépkocsi belső tere gyorsan felmelegszik, ezért azt elindulás előtt szellőztessék ki, menet közben használjanak légkondicionálót, vagy gondoskodjanak a levegőcseréről, a friss levegő utánpótlásáról!

 

  • Ha hosszabb útra indulnak, hűtött vizet mindenképpen tegyenek az autóba, fogyasszanak elegendő folyadékot és gondoskodjanak annak pótlásáról!

 

  • A túlzott koffeintartalmú, italok fogyasztása nem javasolt!

 

  • Az utazás során lehetőleg kényelmes, illetve szellős ruházatot viseljenek!

 

  • Vannak, akiket a nyári kánikula annyira megvisel, hogy még a vezetésükre is hatást gyakorol. Javasoljuk, hogy akik az időjárás-változásokra, frontokra érzékenyebbek, esetleg rosszul alszanak, fáradékonyabbak és nehezebben tudnak koncentrálni, lehetőleg ebben az időszakban ne üljenek volán mögé!

 

  • Amennyiben gyermek is tartózkodik a gépjárműben, még nagyobb körültekintéssel induljanak el, hiszen ők is nehezen viselik a nagy meleget, és ha megállnak, a gyermekeket egy percre se hagyják a kocsiban!

 

  • Kérjük a gyalogosan és a kerékpárral közlekedőket is, hogy legyenek fokozottan óvatosak és figyelmesek! Ha elsőbbségük van, akkor is győződjenek meg arról, hogy azt megadják! 

 

  • Elindulás előtt lehetőleg tájékozódjanak arról, hogy várható-e forgalomkorlátozás, útlezárás, illetve számítani kell-e hosszabb várakozásra. Ha tehetik, akkor a kora délelőtti órákban vagy késő délután utazzanak!

 

Balesetmentes közlekedést kíván a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

… hogy mindenki hazaérjen!

 
 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.

 

Esztelen rohanás – videóval

A Veszprém megyei rendőrök egy 40 éves érdi autóst 245 km/h-s sebességgel mértek be a 710-es számú főúton.