Zivatarok és viharos szél várható - öt tipp, hogy ne érje baleset

2020. 08. 03., h - 21:15
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Pécs-Miskolc vonaltól északnyugatra kell zivatarok kialakulására számítani. Az útviszonyoknak megfelelően vezessék járművüket!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2020. augusztus 3-án kiadott előrejelzése zivatarokra és viharos szélre figyelmeztet.

Leginkább a Pécs-Miskolc vonaltól északnyugatra kell zivatarok kialakulására számítani, amelyekhez felhőszakadás, viharos szél, esetleg nagyobb jég társulhat. Kedden a nap első felében az ország nagy részén átmenetileg szünetelhet, majd délután ismét beindulhat a zivatartevékenység (legkisebb eséllyel a Tiszántúlon). Heves zivatarok leginkább ekkor fordulhatnak elő 90 km/h-t meghaladó széllökések, nagyobb szemű jég és felhőszakadás kíséretében.

Fogadja meg tanácsainkat a balesetek elkerülése érdekében! 

1. Ne használjon kopott gumiabroncsot! 

2. Ha vízátfolyáshoz érkezik, csökkentse a sebességét és kerülje a hirtelen fékezést!

3. Erős oldalszélben fogja a kormányt két kézzel a könnyebb manőverezés érdekében! 

4. Ha a zivatar erős, és a látótávolság nagyon lecsökken, inkább álljon félre! 

5. Legyen türelmes és toleráns a közlekedésben! 

 

..., hogy mindenki hazaérjen! 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopta a vizet és az áramot

A tatai nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 47 éves férfival szemben, aki évekig méretlenül használta az energiát.

 

Három határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Koncentrált ellenőrzés Vas megye útjain

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére Vas megyében is fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök.

 

Kamionban bújt meg a két határsértő

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.