Rablás Győrben - frissítve

2018. 01. 20., szo - 16:32
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy ismeretlen férfi, fegyverrel vagy annak utánzatával kirabolt egy győri postafiókot. Az elkövetőről grafika készült.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 08000/11/2018. bűnügyi számon fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított egy ismeretlen férfi ellen. A férfi 2018. január 19-én 11 óra 20 perckor fegyverrel vagy annak utánzatával kirabolta a győri 6. számú postahivatalt.

Az elkövetőről grafika készült.

1 

A férfi 30-40 év közötti, 175-180 centiméter magas, átlagos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor fekete, felirat nélküli kapucnis pulóvert, sötétkék nadrágot, sportcipőt és sötét  szövetkesztyűt viselt.

A rendőrség kéri, hogy aki az elkövető kilétével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik - névtelensége megőrzése mellett - hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.


Országos összesítő

2018. 01. 20., szo - 04:34
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 47 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 4 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 4 személy vesztette életét, 14 baleset súlyos és 29 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 183 személyt fogott el, közülük 45 főt az ellen érvényben lévő körözés alapján, 115 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 178 személyt állítottak elő, köztük 88 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 10 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 90 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén 2018. január 19-én 0 óra és 2018. január 19-én 24 óra közötti időszakban a rendőrök 9 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök és a katonák 6 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 1 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 1 személy ellen embercsempészés bűntett, valamint 2 fővel szemben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 

Toborzás a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon

2018. 01. 19., p - 14:43
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A kiállításon teljes körű tájékoztatást nyújtanak a rendészeti szakgimnáziumi képzés, valamint a továbbra is népszerű határvadász-képzés lehetőségeiről.

Már a szakkiállítás első napján nagyszámú érdeklődő kereste fel az Országos Rendőr-főkapitányság standját, ahol az Országos Toborzó Központ munkatársai a tavalyi évhez hasonlóan a rendőri hivatással ismertetik meg a pavilonunkat felkeresőket. Teljes körű tájékoztatást nyújtanak a 1,5 és 2 éves rendészeti szakgimnáziumi képzés, valamint a továbbra is népszerű határvadász-képzés lehetőségeiről, a jelentkezések feltételeiről, a felvételi eljárás követelményeiről. Az elszántak a helyszínen is leadhatják jelentkezési lapjukat.

 

Az ORFK mellett képviselteti magát a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság és az Adyligeti Rendészeti Szakgimnázium is. A stand területén rövid kisfilmben a rendőrség különböző szakterületeinek mozgalmas pillanatait is bemutatják. 

 

A rendezvényre további, egyéb végzettséggel rendelkezők jelentkezését is várjuk a rendőrség speciális szaktudást igénylő munkaköreiben történő beosztások betöltése céljából országszerte (szakorvos, pszichológus, jogász, rendszergazda, pénzügyi előadó, villanyszerelő, asztalos, fegyveres biztonsági őr). 

 

Ma és holnap is várunk minden érdeklődőt a HUNGEXPO „G” csarnokának BE10-es számú standjánál!


Hétvégi közlekedési prognózis

2018. 01. 19., p - 11:16
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A 2018. január 19. és 2018. január 21. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Súlyos kölcsön

2018. 01. 19., p - 04:43
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Elfogását követően őrizetbe vették a rendőrök azt a miskolci férfit, aki csaknem 10 éven át heti rendszerességgel követelte vissza súlyos kamatokkal megnövelt kölcsönösszegét egy helyi férfitól.

A Miskolci Rendőrkapitányság zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. István 53 éves helyi lakossal és 40 éves élettársával szemben.

A megalapozott gyanú szerint H. István 2008 évben kölcsönadott csaknem egymillió forint készpénzt egy helyi férfinak. A sértett a kölcsönt a megbeszéltek szerint vissza is fizette rövid idő alatt, ám ekkor szembesült vele, hogy hitelezője szerint a megfizetett összeg mindössze a kamat volt és a tőketartozása továbbra is fennáll. Később azonban a sértett nem tudta a korábban megbeszéltek szerint a törlesztéseket teljesíteni és így a gyanúsított további kamatokkal növelte meg a véleménye szerint fennálló tartozást súlyos fenyegetések és bántalmazások kilátásba helyezésével.

H. Istvánt a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogták el Miskolcon 2018. január 17-én, gyanúsítotti kihallgatása során tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

H. Istvánt kihallgatását követően a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és a nyomozók előterjesztéssel élnek előzetes letartóztatásának indítványozására is az ügyészségen.


Országos összesítő

2018. 01. 19., p - 04:32
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 44 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 10 baleset súlyos és 34 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 166 személyt fogott el, közülük 40 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 94 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 233 személyt állítottak elő, köztük 112 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 9 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 81 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén 2018. január 18-án 0 óra és 2018. január 18-án 24 óra közötti időszakban a rendőrök 3 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. 

További 1 személy ellen embercsempészés bűntett, valamint 1 fővel szemben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 

Lezárt ügy

2018. 01. 18., cs - 18:26
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal fejezte be R. Béla és társai ellen bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság bűntett miatt folytatott nyomozást.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kerítés bűntett és kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást R. Béla 43 éves kömlői, N. Kálmán 40 éves törökszentmiklósi, P. Tímea 28 éves kunszentmártoni és Cs. Csaba 35 éves törökszentmiklósi lakosok ellen.

A nyomozás adatai szerint a Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő szervezet tagjai 2016 márciusától szervezték és irányították több fiatal nő Magyarországról Németországba – Berlinbe – történő szállítását azért, hogy ott prostitúciós tevékenységet végezzenek. A lányok prostitúciós munkáját napi szinten ellenőrizték és irányították, részükre lakást béreltek, felügyelték és védték őket munka közben, megszervezték az ellátásukat, illetve időnként a hazautazásukat. Az általuk megkeresett pénzt elvették és ebből fedezték mindennapi, magas színvonalú életvitelüket.

A bűnszervezetet 2017. június 25-én számolta fel a rendőrség, amikor vezetőjét, R. Bélát egy összehangolt akció keretében – miközben Németországból Magyarországra hazautaztatta pihenni a neki prostituáltként dolgozó lányok egy részét – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Szolnokon elfogták. Az akció során a nyomozók és több megye bevetési osztályai Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyszerre több helyszínen csaptak le és fogták el a bűnszervezet többi tagját.

Az Egri Járásbíróság elrendelte a bűnszervezet vezetőjének és tagjainak előzetes letartóztatását.

Az eljárás során több millió forint készpénzt, több nagy értékű gépjárművet, értékes festményeket, porcelánokat, antik bútorokat és kábítószergyanús anyagot foglaltak le a nyomozók, amely alapján a bűnszervezet több mint 70 millió forintnak megfelelő eurót kereshetett alig másfél év alatt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály a bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság bűntett miatt folytatott eljárást befejezte, és a nyomozás iratait 2018. január 17-én – a bűnszervezet jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő tagjaival és társaikkal szemben – vádemelési javaslattal megküldte a Hevesi Járási Ügyészségnek.

 


Kábítószer birtoklása miatt három férfit fogtak el a rendőrök Pécsett

2018. 01. 18., cs - 15:59
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A házkutatáskor közel 3,5 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya összehangolt bűnügyi akció keretében három férfit vont intézkedés alá 2018. január 17-én 17 óra 25 perckor Pécsett, egy Garay utcai lakásban. A rendőrök egy 38 éves, valamint két 32 éves helyi férfit fogtak el a lakásban, ahol egyikőjüknél a ruházat átvizsgálása során kábítószergyanús növényi származékot találtak. A rendőrök a három férfit előállították, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. A három férfival szemben alkalmazott vizeletminta-vétel THC-ra pozitív értéket mutatott. A nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésben egy másik pécsi ingatlanban házkutatást tartottak, majd ott több, mint 3000 gramm kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le.

Az egyik 32 éves férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – kábítószer birtoklása bűntett, míg 38 éves, valamint 32 éves társai ellen pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság.


Gondatlanság okozott gázrobbanást

2018. 01. 18., cs - 14:27
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A szigetszentmiklósi rendőrök foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt javasolnak vádemelést egy férfi ellen.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon indult eljárás foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 42 éves szigethalmi férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2016. október 16-án szigethalmi családi házukban szabálytalan módon szerelte le a nyomáscsökkentőt egy gázpalackról, amelynek következtében szabályozatlan nyomáson, jelentős mennyiségű propán-bután gázkeverék áramlott ki a palackból. A robbanási koncentrációt elérő gáz felrobbant, a házban tartózkodó gyanúsított és családtagjai – köztük két gyermek – megsérültek.

A szakértő bevonásával folytatott nyomozást a szigetszentmiklósi rendőrök befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére.

 


Rendőrkézen a kábítószer-kereskedő

2018. 01. 18., cs - 12:56
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jobbágyiban fogták el a dílert a pásztói nyomozók.

A Pásztói Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 46 éves jobbágyi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a nő 2018. január 17-én 18 órát megelőzően, Jobbágyi községben lévő tartózkodási helyén több személy részére kábítószert értékesített. A nyomozók a megtartott házkutatás során megtaláltak és lefoglaltak 30 darab alufólia-pakettet, melyekben összesen 2,7 gramm zöld növényi törmelék, illetve csaknem 2 gramm fehér színű, por állagú kábítószergyanús anyag volt. A hatóság tagjai a lefoglalt anyagok vizsgálatára kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, mely pozitív eredményt mutatott.

A rendőrök a nőt a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam