Megtalálták a lopott terepjárókat

2018. 03. 08., cs - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök elfogták azt a két férfit, akik lopott nagy értékű terepjárókat rejtettek el budapesti garázsokban.

Ismeretlen elkövető 2018. január 18-án 13 óra 30 perc körül ellopott egy terepjárót Budapest II. kerületében, a Törökvész utcából. A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésekor a helyszínen feltűnt egy piros színű, külföldi rendszámú autó.

Az óbudai rendőrök 2018. március 6-án 16 óra körül figyeltek fel Budapest III. kerületében a piros autóra, majd igazoltatták a benne ülő 44 éves ukrán és 28 éves ukrán-magyar állampolgárságú férfiakat. A járőrök az igazoltatáskor az autóban és az utasok ruhájában bűncselekmény elkövetésére utaló – autólopáshoz használható eszközöket találtak, ezért a két férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A BRFK Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály nyomozói lefoglaltak – egyebek mellett – egy olyan kulcscsomót, amelyen a kulcsok egy XII. kerületi és egy II. kerületi bérelt garázs ajtaját nyitották. A nyomozók a garázsokban megtalálták a 2018. január 18-án ellopott terepjárót, és egy másik, szintén Budapesten ellopott nagy értékű luxusautót. Az autókat lefoglalták, több, autólopásához használható eszközökkel, jelblokkolóval, illetve további autólopásból származó tárgyakkal együtt. Az ukrán férfinél tartott házkutatáskor a rendőrök további autólopáshoz használható eszközöket és egy állítható frekvenciájú távirányítót találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói a férfiakat őrizetbe vették, orgazdaság bűntett gyanúja miatt kihallgatták és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sikertelen próbálkozás

Újabb körözött autót szűrtek ki a forgalomból a magyar rendőrök Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen.

 

Keressük Szabó Milánt

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 14 éves, hejőbábai fiú eltűnése ügyében.

 

Szkeptikus volt, mégis célt értek a csalók

Egy vármegyénkben élő hölgy az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

 

Kiber7fő

Tanuljunk együtt ezen az online délután-ON-line!

 

Nyert több mint egy milliót vagy mégse…

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról 1,1 millió forint ígéretével több mint 5 millió forintot vett le egy álbankár. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.