Új óvodák az Ovi-Zsaru programban

2021. 09. 22., sze - 12:57
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

További 15 óvoda csatlakozott szabolcs megyében a programhoz.

Az Ovi-Zsaru program 2010-ben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságról indult útjára, amely országos méretűvé nőtte ki magát. A főként nagycsoportosok számára kidolgozott bűn- és balesetmegelőzési témájú ismeretek megosztásának célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése és a rendőrök felé irányuló bizalom kiépítése annak érdekében, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni tőlük.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében az Ovi-Zsaru prevenciós programsorozathoz a megyében további 15 óvoda csatlakozott. Az újonnan bekapcsolódott intézmények óvodapedagógusait 2021. szeptember 16-án dr. Kovács Attila r. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője köszöntötte. A program részleteiről a bűnmegelőzési osztály munkatársai adtak tájékoztatás a résztvevők részére. Az óvodapedagógusok megismerkedtek a program kulcsfiguráival, Rendőr Robival, Rosszcsont Ricsivel és Rosszcsont Rozival. A bábok nem csupán színesítik a programot, de a játékos előadás a gyermekek számára elsajátíthatóbbá teszi az átadott ismerteket.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tálcával vitte volna az ékszert

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy helybéli férfit, aki több tálca arany ékszert kísérelt meg ellopni egy helyi ékszerüzletből, csaknem 1 millió forint értékben.

 

16 éve jogsi nélkül, most bíróság elé állt

A szekszárdi férfi vezetői engedélyét még 2004-ben vették el jogerősen ittas járművezetés miatt. Azóta is rendszeresen vezetett. A rendőrök sokadjára fogták el, ezúttal őrizetbe vették, és bíróság elé állították.