Csaknem egymillió forint értékben lopott gépeket, de a rendőrök visszaszerezték

2021. 11. 30., k - 15:10
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A miskolci rendőrök eljárás alá vonták az elkövetőt, lefoglalták az eltulajdonított értékeket és elfogták azt a férfit is, aki megvásárolta a lopott tárgyakat

A Miskolci Rendőrkapitányság Diósgyőri Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 48 éves helyi férfival szemben.

A gyanúsított 2021. szeptember 13-án éjfél körül Miskolc Felsőhámor városrészében feltört egy út szélén parkoló, zárt utánfutót. A járműben nagy értékű láncfűrészek, fűkasza, azok tartozékai, továbbá alpintechnikai felszerelések voltak, amelyeket a férfi eltulajdonított.

Az elkövető ezek után a gépeket egy 35 éves pásztói ismerősének értékesítette, akinek tudomása volt arról, hogy azok bűncselekményből származnak.

A nyomozók a pásztói férfit is előállították, őt pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A rendőrök a két gyanúsítottól - egy benzines kanna kivételével - az összes eltulajdonított tárgyat lefoglalták, így a lopási kár csaknem teljes mértékben megtérült.

 

Kép

 

Kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.