"Szemfüles szomszédok" Kecskeméten

2015. 09. 24., cs - 14:45
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Együttműködik a rendőrség és a polgárőrség a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a kecskeméti Hunyadivárosi Polgárőr Egyesület munkatársai a közelmúltban indították el a „Szemfüles szomszédok” programot, a kecskeméti Hunyadi városrészben a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében. A program célja, hogy a megyeszékhely ezen részén élő családok közül minél többen csatlakozzanak a „Szemfüles szomszédokhoz”, minél több postaládán vagy lakásajtón jelenjen meg a figyelemfelhívó matrica.

 

A  XI. Hunyadivárosi Napok Programsorozat keretében 2015. szeptember 19-én népszerűsítette a programot Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy és Báthory Zsolt Polgárőr Egyesület elnöke az ifjú polgárőrök részvételével. A rendezvényen megjelent közel 3000 érdeklődő a bűnmegelőzési információs pontnál bővebb tájékoztatást kaphatott a lakásbetörések megelőzésének lehetőségeiről, a tárgyi eszközök mellett a személyes, szomszédi odafigyelés fontosságáról.

 

Tapasztalati tény, hogy a lakók összefogását jelző matrica riasztóan hat a betörőkre, akik nem szeretik, ha a szomszéd figyel. Az ilyen területeket elkerülik, hiszen itt nagy a lebukás, tettenérés veszélye számukra.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.