Balesetre hivatkozva csaltak ki pénzt

2014. 04. 28., h - 12:30
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Idős embereket ejtettek tévedésbe a győri csalók.

A Győri Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta az ügyét annak a három győri férfinek, akik 2012-ben csalássorozatot követtek el.

A gyanúsítottak idős korú sértettektől csaltak ki pénzt oly módon, hogy vezetékes telefonjaikon felkeresték őket és unokájuknak adtak ki magukat.

A csalók a 70-80 év közötti nyugdíjasokat egy meg nem történt balesetre hivatkozva ejtették tévedésbe és meghatározott összeget követeltek tőlük. A hírtől megrémült és meglepődött nagyszülők a spórolt pénzüket önként adták át az időközben a gyanúsítottak által lakcímükre irányított taxisofőröknek.

Az idős emberek pár óra vagy nap elteltével mondták el hozzátartozóiknak a történteket és ekkor döbbentek rá, hogy „átverés” áldozatai.

A győri nyomozók a bűncselekmények elkövetőit, a 46 éves Sz. Lajos, a 29 éves J. János és a 36 éves L. István győri lakosokat elfogták és eljárás alá vonták.

A Győri Rendőrkapitányság a három gyanúsítottal szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folytatott nyomozást befejezte és vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

          

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja időskorúak illetve hozzátartozóinak figyelmét, hogy amennyiben hasonló eset történne velük azonnal vegyék fel a kapcsolatot azon személlyel, akire a hívó fél hivatkozik illetve gyanús körülmény esetén haladéktalanul értesítsék a Rendőrséget!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két napon belül

Az ózdi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a gépkocsivezetőt, aki autójával elsodort egy gyalogost, és segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

 

Lezárt-akta: csalás miatt kell felelniük

Egykori munkáltatója eszközeit, felszerelését használta, több személyes tárgyát és értékét eltulajdonította három férfi Hódmezővásárhelyen. A feltételezett elkövetők ellen nagyobb értékre elkövetett csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték.

 

Lezárt-akta: ellopta, elaludt

Ittasan ült volán mögé, majd elaludt egy hódmezővásárhelyi férfi. A rendőrök befejezték a nyomozást és vádemelést javasolnak az ügyében.

 

Ki ismeri fel?

A szigetszentmiklósi rendőrök állampolgárok segítségét kérik az azonosításhoz.