Előzetes letartóztatásban a rabló

2014. 10. 10., p - 12:54
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Elfogták az idős nőt kirabló férfit, akivel szemben európai elfogatóparancs volt érvényben.

 

Egy orgoványi tanyán élő 77 éves nő tett bejelentést 2013. május 24-én a rendőrségre, mert 22 óra 30 perc és 23 óra közötti időben, ismeretlen tettes bement a nyitott állapotú lakóházába, ahol felszólította, hogy adja át az összes pénzét, különben megöli. Ezt követően két kézzel fojtogatta és dulakodás közben meg is karmolta a sértett arcát. A fenyegetés hatására a néni elárulta, hol a pénztárcája, amiből az ismeretlen férfi kivette a pénzt, majd az asztalról fölkapott egy konyhakést, amit a néni nyakához szorítva még több pénzt követelt. A sértettnek azonban több vagyona nem volt, így az ismeretlen tettes távozott. Az idős asszony a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

 

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

 

A nyomozók a beszerzett információk alapján megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével K. Zsigmond román állampolgár gyanúsítható megalapozottan. Mivel a férfi elhagyta az ország területét, ezért európai elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. K. Zsigmond elfogására 2014. október 9-én került sor az ártándi határátkelőhelyen, ahol a román társszervek átadták a férfit. A rendőrök - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság 2014. október 10-én elrendelt.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.

 

Keressük Szabó Kittit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai lány megtalálásához.