Előzetesbe került a drogcsempész

2016. 03. 19., szo - 10:48
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi Hollandiában vásárolta a nagy mennyiségű kábítószert.

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – P. Imre 39 éves budaörsi lakos ellen.

A gyanúsítottat 2016. március 17-én a délutáni órákban Hegyeshalom közelében az M1-es autópályán vonták intézkedés alá a KR Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. A férfi gépkocsijának átvizsgálásakor, annak hátsó üléstámlájába rejtve 37.000 darab extasy tablettát és 4 kilogramm mennyiségű amfetamint találtak és foglaltak le a nyomozók a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársainak közreműködésével.

A kábítószer kiskereskedelmi értéke a feketepiacon körülbelül 50 millió forint.

P. Imre gyanúsítottkénti kihallgatásakor részleges vallomást tett, a nála megtartott házkutatások során, készpénzt és a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tárgyi bizonyítékokat foglaltak le a nyomozók.

A férfit a Győri Járásbíróság 2016. március 19-én előzetes letartóztatásba helyezte, vele szemben a további eljárást – igazságügyi vegyészszakértő bevonásával – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset-megelőzési céllal

A kiemelt baleseti okokra visszavezethető szabálysértések és szabályszegések, valamint a balesetek megelőzése érdekében ellenőriztek fokozottan a szentendrei rendőrök.

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.