Jármű önkényes elvétele és járművezetés ittas állapotban

2014. 07. 17., cs - 16:05
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök ébresztették a sértettet, aki nem is tudott róla, hogy elvitték és összetörték az autóját. A gyanúsított ellen vádemelést javasol az Orosházi Rendőrkapitányság.

Az Orosházi Rendőrkapitányságra személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés 2014. március 30-án reggel, amely Orosháza és Kaszaper között történt. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a 18 éves sofőr nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette a személyautót, lecsúszott az útról és a mellette lévő vízelvezető árokba csapódott. Az is kiderült, hogy B. Dávidnak nincs vezetői engedélye és felmerült az ittasság gyanúja is, ezért mintavételre és orvosi ellátásra állították elő. Mivel nem az övé volt az autó, ezért a tulajdonost is kihallgatták. A sértettet a rendőrök ébresztették, aki a sofőr lakásában aludt. Elmondta, hogy előző este egy harmadik barátjukkal együtt italoztak a városban, majd visszamentek B. Dávid lakására, ahol ő elaludt és nem emlékszik semmire. Eközben a gyanúsított úgy döntött, hogy a harmadik barátjukat - az autó tulajdonosának engedélye nélkül - haza viszi Kaszaperre. Út közben viszont árokba csúszott és könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Az eljárás során szakértő vizsgálta meg a gyanúsított fiataltól vett mintákat, amelynek eredménye szeszes italtól származó befolyásoltságot támasztott alá, ezért jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése mellett járművezetés ittas állapotban vétség miatt is felelnie kell. Az Orosházi Rendőrkapitányság 2014. július 16-án lezárta a nyomozást, az ügy iratait B. Dávid ellen vádemelési javaslattal küldte el az Orosházi Járási Ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogatóparancs !

Rákos Istvánt keressük az erdőkertesi életellenes bűncselekménnyel kapcsolatban.

 

Keressük őket

Az egri rendőrök lopás miatt folytatnak eljárást.

 

Lezárt akta: „Na mi van, nem ütöd le?"

A nagykátai rendőrök befejezték azt a büntetőügyet, amelynek tettesei – egy 34 éves nő és akkor 17 éves társa - a gyanú szerint a nagykátai vasútállomáson elvették áldozatuk 3.000 forintját és 3 szál cigarettáját miközben egyikük meg is ütötte.